Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det er vigtigt, at man har tid og mulighed for at have et privatliv. Jeg kan forstå, at du har svært ved at være dig selv hos din mor og papfar. Det skal der gøres noget ved det, så du kan få det bedre.

I dit brev spørger du, hvordan man kommer på børnehjem, og det er ikke ”bare” lige noget, man kommer. I de fleste tilfælde er det den sidste løsning, og man vil derfor starte med at se, om man kan løse problemet på en anden måde.

Derfor tænker jeg, at jeg vil give dig nogle andre ideer, som du måske har mod på at prøve. Det håber jeg er ok?

Du fortæller, at du ikke har det godt, og derfor tænker jeg på, om du har fortalt din mor, at det gør dig ked af det, når du ikke må ses med dine venner? Måske kan I lave en aftale om, at dine venner kommer hjem til dig, så din mor har mulighed for at lære dem lidt bedre at kende? Det er i hvert fald noget, du kan foreslå.

Hvis du allerede har forsøgt at tale med din mor, kan du overveje at tale med din lærer eller en anden voksen, du har i tankerne. Det vigtige er, at du får hjælp til at tale med din mor, så hun forstår, at du har det svært med de regler, som I har.

Til sidst vil jeg lige fortælle dig om tilbuddet om en “bisidder”. Det er en voksen, der kender til alle dine rettigheder – og hvis det kommer dertil, at det ikke bliver bedre derhjemme, kan en bisidder hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen. Husk også, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 11611, så hjælper vi dig.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat