Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan fortæller jeg min mor jeg ikke er jomfru længere?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 15

Jeres snak og det, at du har lyst til at fortælle din mor, at du har haft sex, synes jeg, viser en stor tillid både fra din og din mors side. Så selvom du ikke nåede eller ikke var klar til at tale med din mor inden du havde sex med din kæreste, tror jeg stadig hun vil være glad for, at du fortæller hende, at nu er det sket.

Jeg kan godt forstå, at du ikke synes det er den letteste samtale at starte, men jeg har stor respekt for, at du alligevel gerne vil gøre et forsøg. I forhold til hvordan du får det sagt tænker jeg på, om I har nogle tidspunkter hvor I tit står og tale sammen på en lidt uformel måde? Det kunne f.eks. være hvis I lavede mad eller vaskede op sammen - går en tur sammen. En gang i mellem kan det være rart at være i gang med noget praktisk, så du ikke behøver at kigge din mor dybt i øjnene, når du skal fortælle hende, at du har haft sex med din kæreste. Tit er en gåtur en god anledning til at få en snak, hvor det kan være lettere at få sagt noget, som kræver lidt mod at tage hul på.

En hel anden indgangsvinkel kunne være, at spørge hende til råds om prævention, så er der nok en god chance for, at hun selv spørger, om du har tænkt dig at have sex med din kæreste. Hvis hun ikke spørger ind til det kan det måske alligevel være en måde, hvor der kommer en naturlig anledning til at fortælle, at du har haft sex med din kæreste. For nogen er det nemmere at skrive det i en sms...så har du taget hul på det, og skrive lidt om, det du har brug for at snakke med din mor om.

Selvom du ikke nåede, at fortælle din mor, at du havde tænkt dig at have sex med din kæreste, bliver hun nok glad for, at du viser hende tillid selvom du nu har haft sex. Det er ikke alle, der har mod på at tale med deres forældre om sex, så jeg synes det er meget modent af dig. Det vil nok også være godt i forhold til brug af prævention og andre ting.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat