Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg det bedre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Du er allerede i gang med at gøre noget godt for dig selv. Du fik skrevet brev til BørneTelefonen, og du fik fortalt, hvordan du har det. Flot!

Du har levet og lever under et alt for stort pres i lang tid, og du har klaret rigtig mange ting, som dine forældre skulle have klaret. Det er slet ikke i orden for en pige som dig. Du må være sej, når du har holdt ud i så lang tid.

Nu kan du mærke, at du må have hjælp. Det er rigtig godt, for jeg tænker, at det har du brug for. Du skal ikke stå alene med alle problemerne mere.

Når din lærer har spurgt, hvordan du trives, er det fordi, hun har set, at du ikke er den samme glade pige, som du var engang, og fordi hun gerne vil hjælpe dig. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at fortælle om dine problemer, men nu er du startet på det ved at skrive brev til mig, og det gik jo fint. Du behøver ikke gemme dig, fordi du ikke er den samme glade pige. Tvært imod kan du være stolt over, at du har klaret så mange svære ting. Men presset er blevet for stort nu, og du skal have hjælp.

Det næste skridt til at få det bedre er, at du siger til din lærer, at du gerne vil snakke med hende. Hvis du synes, det er svært selv at fortælle om problemerne, kan du vise hende dit brev. Her beskriver du nemlig rigtig godt, hvordan du har det. Jeg vil foreslå, at du gør det hurtigst muligt, så du ikke længere går med alle problemerne selv. Jeg er sikker på, at din lærer vil hjælpe dig videre.

Når en lærer får at vide, at der er et barn eller en ung, der ikke trives i sin familie, skal læreren kontakte Familieafdelingen i kommunen. Det er nemlig dem, der skal hjælpe til at finde en god løsning for dig og din famlien, så du kan blive glad igen. Det kan også være, at din lærer vælger at tale med din mor først. Men, det er vigtig at du taler med din lærer, så I sammen finder ud af, hvad der er bedst at gøre.

Du skal vide, at BørneTelefonen kan hjælpe dig med en bisidder. Det kan du få gratis. En bisidder kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er bedst at gøre. Fx hvis du vil snakke med Familieafdelingen om, hvordan du har det derhjemme, så kan bisidderen hjælpe dig. Eller hvis du skal til møde kommunen, så kan du også få en bisidder med fra BørneTelefonen. Du kan læse mere om bisidder her: 

Du har måske også fået mod på at ringe og snakke med os - så kan du altid ringe 116111.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat