Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg det bedre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år.

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du har blandede følelser over for din far efter den viden, som du har fået.

Det kan komme som et chok, når dem som man troede, at man kendte, pludselig viser sig at være helt anderledes. Så kan man føle, at man bliver nødt til, at tage forholdet op til revurdering; det betyder at man med den nye viden må se på, om den relation man har, kan fortsætte som før eller om der skal en ændring til.

Jeg tror, at det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvordan den viden du har fået om din far, vil påvirke jeres forhold – også selv om du først lige har fået kontakt med ham igen. Du kan for eksempel stille dig selv nogle spørgsmål:

Har jeg brug for at holde afstand i en periode?
Har jeg brug for at snakke med min far (og mor) om det?
Ville det være hjælpsomt for mig, at snakke med nogle andre om det? Hvis ja, hvem?

Når du finder frem til, hvad der er bedst for dig, må du prøve at handle derefter. En ting er sikkert; det hjælper næppe dig selv eller andre, hvis du gør ”noget dumt” i vrede – og som du så klogt siger: ”jeg er ikke sådan en person” – det er en god og meget vigtig egenskab at holde fast i.

Uanset hvad du kommer frem til, så er det vigtigt, at du lytter til dig selv og ikke går over dine egne grænser. Hvis du lige nu føler, at der ikke kommer noget godt ud af samværet fordi du er frustreret over den viden du har fået, så kan det være, at du skal holde en lille pause.

Ud fra det du skriver, fornemmer jeg, at du selv har ting at kæmpe med – både fra din barndom og i forhold til din far – derfor tænker jeg, at det ville være godt for dig, at snakke med en anden voksen. Det kan være en du kender eller en psykolog (du kan få en henvisning gennem din egen læge eller ved at henvende dig på kommunen). Det som du har set og oplevet, er ikke noget man bør stå alene med.

Du er ved at være en ung mand, og dit liv ligger i dine egne hænder – pas godt på dig selv og lev det godt!

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat