Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvad skal jeg gøre HJÆÆÆÆLP!!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, at du føler dig i klemme mellem din mor, din papfar og din far. Det er ikke rart at gøre sine forældre kede af det. Og jeg kan også godt forstå, at du gerne vil lære din far at kende. Det har du sikkert drømt om i mange år, og nu sker det.

Det er helt naturligt, at du gerne vil lære din far at kende. Det er vigtigt for alle mennesker at vide, hvem man stammer fra og at kende til sine rødder. Da du var mindre, fik du historien om din far, der svigtede dig og din mor. Nu hvor du er 15 år har du mulighed for selv at danne dig et indtryk af din far. Det vil du selvfølgelig gerne.

Når din mor taler om, at hun ikke kan forstå, at du kan tilgive din far, tænker jeg, at hun får blandet sine egne følelser sammen med dine. Det må have været rigtig svært for hende, dengang din far valgte sit eget liv i stedet for at være sammen med dig og din mor. Og det er forståeligt, hvis din mor har svært ved at tilgive, for hun blev jo efterladt. Men du har nok ikke mærket svigtet på samme måde som din mor. Du har måske mere mærket savnet af din far gennem din opvækst. 

Jeg kan forestille mig, at du også har gjort dig mange tanker om, hvorfor din far valgte dig og din mor fra. Og måske har du tænkt, at det også skyldtes dig. Jeg kender ikke din fars grunde til sit valg, men når du beskriver, at han valgte det frie liv med fester o.lign. kunne det være, fordi han ikke følte sig moden og parat til at binde sig. Måske har det heller ikke været så nemt for ham?

Jeg tænker, at det er vigtigt for dig, at du fortsætter med at se din far, så længe du føler, det er godt for dig. Det lyder spændende med en hel uge sammen med ham. Her kan du måske få lejlighed til at snakke med ham om hans beslutning dengang, så du selv kan danne dig et indtryk af det, der skete.

Og så vil jeg foreslå, at du får snakket med din mor og din papfar om det. Måske skal du vise dem dit brev og mit svar. Hvis din mor gerne vil snakke med en rådgiver om situationen, vil jeg anbefale hende at ringe til ForældreTelefonen på 3555 5557. Det kan tit være meget hjælpsomt at få delt sine tanker med en rådgiver.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat