Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du ikke ved hvad du skal gøre. Det kan være svært at gennemskue tingene, nogen gange.

Jeg tror ikke, at du gør noget forkert derhjemme. Dig og din mor er nok kommet ind i en dårlig vane. Dårlige vaner kan være svære at slippe af med, og I skal være sammen om det.

Det er da heller ikke rart at din mor bliver sur på dig hver dag og giver dig stuearrest. Ved din mor mon godt, at du har det svært i skolen? Måske er det et forsøg værd, at tale med hende om de problemer.

Fortæl din mor, at du gerne vil tale med hende om noget vigtigt. Fortæl hende at du ikke ønsker at være uvenner med hende eller skændes med hende – du vil bare gerne have hendes støtte.

Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal tage hul på snakken, kan du skrive dine oplevelser og tanker ned på papir. Så kan du enten vise din mor papiret eller bruge det som tale-papir.

Prøv at forklar hende, hvordan du har det i skolen. Din mor kender dig nok godt, og kan måske give dig nogle gode råd. I kunne måske også sammen gå til din lærer og fortælle om dine oplevelser. Det er faktisk lærerens arbejde at sørge for, at alle i klassen har det godt og at alle trives.

Det kan være, at din mor kan skrive til din lærer om, hvordan du har det i skolen. Eller måske har du selv mod på at skrive til læreren, hvis din mor ikke gør det. Læreren kan og skal hjælpe dig, når du har det dårligt i skolen, eller der hjemme.

Ingen skal gå i skole og blive drillet eller føle sig trist – du har krav på at være glad for at komme i skole og kunne være sammen med dine klassekammerarter på en ordentlig måde. Du kan også læse mere om at få hjælp til at stoppe mobning og hvordan du kan klage, hvis skolen ikke hjælper dig. Her kan du læse mere om Mobning

Se tiden an om du og din mor kan finde ud af det sammen. Hvis du efter et stykke tid stadig syntes det er svært, kan det være at det at komme i en plejefamilie skal undersøges.  Og her skal man snakke med kommunen om det. Du kan også ringe eller skrive til Børnetelefonen på 116111, og tale med en af vores dygtige rådgivere om dine muligheder. Her kan I også tale om forskellige måder, at tale med dine forældre på.

Jeg ønsker dig nogle gode snakke med din mor og måske din lærer.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat