Brev

Hvad skal jeg gøre

Hej jeg er en pige på 14 år jeg har det ret svært der hjemme fordi min far bliver tit sur på og ved ikke rigtig hvorfor. Og det påvirke mig så meget at jeg ikke kan koncentrere mig i skolen. Hvad skal jeg gøre

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver til os.
Det lyder ikke rart, at din far bliver så sur at du har svært ved at koncentrere dig i skolen.
Du skriver, at du ikke ved hvorfor han er sur, mon det var muligt at du kunne spørge ham? Ud fra dit brev ved jeg ikke hvilket forhold du har til din far, men hvis I ellers er vant til at tale om mange ting, så kunne du jo nævne for ham, at du synes han har ændret sig og høre om han er OK.

Jeg tænker også om du mon bor alene med din far ? Hvis du bor både med din mor og far, kunne du også prøve at tale med din mor og fortælle, du synes din far er sur og det går ud over din koncentration i skolen. Du kan spørge om hun ikke har lyst til at tale med din far om det.

Hvis du hverken har lyst til at tale med din mor eller far om det, så kan du nævne det for din lærer. Det er vigtigt at du får talt med en voksen om det, sådan at du igen kan koncentrere dig i skolen og få det godt.

Har du brug for at tale med en voksen fra BørneTelefonen, så er du altid velkommen til at ringe til os på nr 116111

Kram fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat