Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvad skal jeg gøre?? :'(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev og for at dele, dine tanker og følelser med BørneBrevkassen.

Jeg kan forstå, at du har haft en kæreste, som du ikke længere er sammen med, og at dine brødre efterfølgende har kommet med en masse spydige kommentarer, bl.a. ved aftensmaden. Er det rigtigt forstået..?
Derudover så støtter díne forældre dig ikke i, at dine brødre skal stoppe deres spydigheder, men kaster skylden over på dig..? Jeg kan læse ud fra dit brev, at det går dig meget på, og at du føler dig ulykkelig over dét, der foregår derhjemme. Det kan jeg godt forstå. Derfor er det flot, at du havde mod på at skrive herind!

Mon dine forældre og brødre har forstået, hvor ondt det gør på dig, at de siger den slags ubehagelige ting..?
Jeg tror i hvert fald, det er i hvert fald vigtigt, at de får kendskab til, hvilken betydning det har og har haft for dig... Sådan så du ikke benytter alle dine triste følelser til at skade dig selv...

Kan du mon komme i tanke om en voksen, som du stoler på..? Det kan være en lærer, en pædagog, eller et andet familiemedlem..? Jeg tænker, at den voksne måske kan hjælpe dig med at få fortalt dine forældre, hvilken alvorlig konsekvens deres kommentarer har i forhold til dig..? Hvis du synes, det er svært at tage hul på det, der sker derhjemme, kan du måske starte med at vise den voksne dit brev og mit svar...?

En anden mulighed er at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der sidder dygtige rådgiver, der sammen med dig vil kunne finde ud af, om du har en voksen, du vil kunne fortælle det til. Det er i øvrigt anonymt og gratis!

Varme hilsner BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat