Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 14 år,

Jeg kan godt se, at det er lidt af et dilemma, du er kommet i.

Ved et uheld har du opdaget noget meget privat om din mor.  Og samtidig er det noget, der måske kan få betydning for dig, fordi du ikke føler dig klar til, at din mor får en ny kæreste.

Desværre er der ikke et ”rigtigt” svar på dit dilemma. Du er nødt til selv at beslutte, hvad du vil gøre. Og du er den der bedst ved, hvad der er det rigtige for dig.

Det jeg kan tilbyde dig, er mine tanker om det, du skriver. Måske kan du bruge dem, når du skal beslutte hvad du gør?

Jeg tænker:

Det var et uheld, at du så beskederne. Sådan noget sker – og du er slet ikke den eneste, der har opdaget en hemmelig SMS på sin mors eller fars telefon. Det kan være svært at gå med sådan en hemmelighed, fordi man kan gøre sig mange bekymringer om, hvad der kommer til at ske. Måske er det sådan for dig, at du vil få mest ro med at få talt med din mor om det? Du kunne gøre det uden at tale om indholdet i den SMS, du så. I stedet kan du fortælle hende om din bekymring. Fx sige: Mor jeg har ved et uheld set en besked på din telefon. Jeg kan mærke, at jeg bliver urolig. For jeg har ikke lyst til, at du får en kæreste igen lige nu. 
Ens forældres sexliv er en privat ting. Og måske har din mor ikke fortalt dig om kollegaen, fordi hun netop ikke er parat til at have en kæreste. For hende er det måske bare sex – og derfor noget hun ikke vil fortælle dig om. Derfor kan det være, at du har mest lyst til ikke at fortælle om den SMS men i stedet vente og se, hvad der sker i den næste tid.
Lige nu er du ikke parat til, at din mor får en ny kæreste. Måske savner du hendes gamle kæreste? Eller måske trænger du til, at det bare er hende og dig for en periode? Måske laver du og din mor ting sammen nu, som I ikke gør, når hun har en kæreste?  Kunne du tale med din mor om alt det – uden nødvendigvis at komme ind på den SMS, du så? Så kan I nemlig snakke om, hvordan jeres mor-datterforhold bliver bedst. Også på lang sigt, hvis din mor igen bliver forelsket og får en kæreste. 

Uanset hvad du beslutter dig for, så tænker jeg, at du virker som en meget klog og omsorgsfuld pige. Du gør dig gode overvejelser og vil gerne passe på både din mor og dig selv i situationen. 

Hvis du beslutter dig for, at fortælle din mor om det, du ved, så kan du måske vise hende dit brev og mit svar? Så vil hun nemlig også kunne se, at det ikke har været let for dig – og at du har gjort dig mange gode tanker, inden du fortalte hende det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat