Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år!

Det lyder som om, at du allerede selv har gjort gode forsøg for, at opnå dit mål om at tabe dig. Det skal du have stor ros for! Det kan være svært, at ændre vaner. Lige meget om vi er børn eller voksne, og lige meget hvilke vaner der er tale om. Derfor kan alle have brug for hjælp. Især, hvis man er barn.

Det lyder som om, at dine forældre er enige med dig i, at det er en god idé, at du taber dig. Det kunne jo være et godt udgangspunkt for, at lave nogle aftaler med dem om, hvordan de kan bakke dig op i hverdagen. Når man er under 18 år, har ens forældre ansvaret for, at man har det godt og lever et nogenlunde sundt liv. Det er jo oftest ens forældre, der bestemmer hvad man skal spise og laver maden. Og det er også dine forældre, der kan hjælpe dig med, at gå til en sport. 

Derfor er det vigtigt for mig at sige, at det er helt forståeligt og naturligt, at man ikke kan gøre det alene. Man har brug for hjælp og støtte. 

Dine forældre kan måske bakke dig op i, at gå til en sport i fritiden. Det er så sejt, at du kan lide fodbold. Kan I måske undersøge, om der er en anden fodboldklub, du kan gå i?

Dine forældre kan også bakke dig op, i forhold til den mad, I spiser derhjemme. Så de handler mad, som hjælper dig, og måske lader være med at købe dén mad, som ikke er så god for dig.

Måske vil dine forældre kunne opleve det som en udfordring, fordi det kan være nødvendigt, at de også skal ændre nogle vaner. Men nogle gange skal det til for, at man kan få det bedre.

Du kan overveje, at tale med sundhedsplejersken på din skole om vægt, mad og motion. Hun kender dig og kan vejlede dig ud fra, at du er DIG. Du kan også invitere din mor eller far med, så I hører de samme råd og kan hjælpe hinanden med at huske, hvad I har hørt. Sådan en snak, kan man også have hos lægen.

Med hensyn til din tanke om Julemærkehjem, kan du få mere viden om dette fra sundhedsplejersken eller din egen læge. Det er lægen der skal henvise dig, hvis han eller hun vurderer, at det kunne være en god idé. Det er måske smart, at dine forældre får den samme viden, som du får, så I bedre kan tale sammen bagefter om, om det er en god idé for dig. Du og dine forældre kan også læse mere om Julemærkehjem på www.julemaerket.dk.

Til sidst vil jeg foreslå dig, at du kan lave nogle aftaler med en bror/søster, eller en ven om, at I kan gøre ting i fritiden, så I får rørt jer. Måske kan I gå, løbe eller cykle ture sammen? Eller gå til en anden form for motion, som kan være god for dig.

Hvis du har lyst, kan du vise dine forældre dit brev og mit svar. Så får I måske startet en snak, om dine ønsker på en lidt anden måde end I før har gjort det. Jeg ønsker dig i hvert fald masser af held og lykke med at nå dine mål!

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat