Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Du er en pige, der er rigtig god til at beskrive dine oplevelser, tanker og følelser. Jeg er dybt uenig i dem, der fortæller dig, at du er uduelig og at du skal være et bedre menneske og datter. Dit brev er et tydeligt tegn på, at du indeholder en masse gode egenskaber og at du kan langt mere, end du nok går rundt og tror. Jeg vil meget gerne give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Når man som du er blevet talt dårligt til og hånet for alt muligt, kan man efter et stykke tid godt komme til at tvivle på sig selv. Og måske begynder man endda at være enig i andres kritik af en. Har du nogle gange tænkt sådan? Du skal vide, at det har du ikke fortjent. Du er en, der selv tænker over, hvordan man skal behandle andre. Det var præcis derfor, du i sin tid stoppede med at lyve og bagtale. Du vidste, at det var forkert.

Forældres og andre voksnes opgave er at støtte børn og unge. Og når specielt piger tager på i vægt under puberteten, burde forældrene berolige dem ved at fortælle, at det er helt normalt at tage på i vægt under puberteten. Der er en helt naturlig del af de mange forandringer, der sker med kroppen. Måske er dine forældre ikke klar over, hvor meget deres bemærkninger og hån sårer og påvirker dig? Og måske kunne det være en god idé at finde en måde, hvor de kunne få det at vide?

Du fortæller, at din far har slået dig, når han blev vred. Det er aldrig i orden, når voksne eller forældre slår børn. Er det noget, der stadig sker? Hvis det er, er det vigtigt, at du får det stoppet. Der er voksne omkring dig, der kan hjælpe dig med at få stoppet din far, så han ikke slår dig mere. Du kan vælge at fortælle om det til en god lærer eller en pædagog. Og måske kunne du samtidig fortælle om den måde, dine forældre nogle gange taler til dig?

Jeg kan godt forstå, at du bliver bange for, hvad der vil ske, hvis du fortæller nogen om det derhjemm. Især når dine forældre snakker om at miste børnerettigheder, og at du vil komme på et børnehjem. Man kommer ikke bare på børnehjem. Kommunen vil hellere hjælpe familier med at få det godt sammen. Højst sandsynligt snakke de med dig om, hvad der sker hjemme, og hvordan du kunne tænke dig, at kommunen kunne hjælpe din familie. Bagefter vil de nok snakke med dine forældre, og måske tilbyde noget hjælp til din familie. Måske kan de hjælpe din far med idéer til, hvad han kan gøre, når han bliver vred. Det er rigtig sjældent, at et barn bliver tvunget på børnehjem. Det sker kun i meget alvorlige sager eller hvor intet andet hjælper.

Da du var 9 år, oplevede du, at en anden pige tydeligt overskred dine grænser. Er det nogle oplevelser, du har fået snakket igennem med nogen? Dine forældre ønsker du ikke skal vide noget. Måske er du bange for deres reaktion? Eller måske skammer du dig over, hvad der skete? Du skal vide, at der ikke er noget at skamme dig over. Det var den anden pige, der overskred dine grænser. Og du havde endda måske svært ved at forstå, hvad der skete? Det kan godt sætte sig spor i en, når ens grænser bliver overskredet. Og derfor tænker dig, det er vigtigt, at du vender oplevelserne med nogen. Måske kunne du have lyst til at ringe eller bruge Chatten på BørneTelefonen? Her sidder der en masse søde rådgivere, der er rigtig gode til at snakke om de ting, der kan være svære. De er gode til at hjælpe en i gang med at fortælle, og det er helt anonymt.

Jeg håber, at du har fået nogle idéer, du har fået lyst til at prøve af – og at du måske har fået lyst til at ringe ind. Jeg ønsker alt det bedste for dig. For det har du nemlig fortjent.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat