Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gør?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt forstå, at du ikke har det godt derhjemme. Det lyder nemlig  til, at dine forældre ikke ved, at det er dem der har ansvaret for, at deres børn har det godt og er trygge.

Det er aldrig okay, at forældre er voldelige, truer eller siger ubehagelige ting til deres børn. Uanset hvordan børnene opfører sig, så er det forbudt at slå og true. Som barn har man faktisk ret til at vokse op i et hjem der er trygt. Vidste du det?

Man kan som barn hjælpe til derhjemme, men de ting du oplever er ikke rimelige. Du har også ret til fritid og være sammen med veninder. Det er ikke dit job konstant at varte dine forældre op med morgenmad i weekenden eller rengøring og oprydning hver dag. Jeg forstår udemærket, at du føler dig uretfærdigt behandlet, og bliver frustreret og ked af at dine forældre ikke forstår dig - Det er ikke ok det, der sker hjemme hos jer.

Hvis din mor har det så dårligt, at du ikke kan få lov til at holde lidt fri efter skole, så har hun brug for at få noget hjælp fra nogle andre vokse. Som barn er det ikke dig, der skal tage ansvar for, hvordan hun har det og sørge for alt derhjemme. Du har som ung brug for at slappe af efter skole og koncentrere dig om skole, venner, fritidsinteresser eller andet.

Mon du nogle gange føler, at du lige så godt kan give op fordi, du ikke tror på, det bliver bedre derhjemme? Selvom du gør det, så må du ikke give op. Du og din familie har brug for at få hjælp af andre voksne, for at få det bedre.

I alle kommuner findes der en familierådgivning, som skal hjælpe dig og din familie. Men de skal vide, at der er brug for hjælpen. Du kan fx snakke med din lærer om det eller måske selv ringe til kommunen og bede om at snakke med familierådgivningen - på kommunens hjemmeside kan man finde deres telefonnummer.

Du kan også få hjælp af en voksen fra BørneTelefonen helt gratis - det hedder en bisidder. Du kan ringe ind på 116111 og få hjælp og du kan også læse mere om vores bisiddere her: 

De ting du har fortalt i dit brev, er ikke noget du som ung hverken kan eller skal klare alene. Du skal have hjælp fra en voksen, og udover en bisidder så tænker jeg, at det vil være en god idé at fortælle en anden voksen, hvordan du har det. Det kan f.eks. være en lærer.

Jeg kan mærke, du er stærk og jeg håber du vil bruge noget af din styrke til at gå videre med nogle af de ting jeg har foreslået. Så der kan komme hjælp, og du kan få det bedre og  ikke skal lade som om du er glad. Måske har du også fået mod på at ringe ind til os og få en snak om de ting her?

Jeg ønsker dig alt det bedste 

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat