Brev

Hvad skal børnepengene dække?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt forstå, at det virker forvirrende. Når din far mener noget og din mor noget andet. Det ville være godt, hvis de to kunne blive enige eller måske lave et kompromis.

Det er en ungeydelse, som alle familier har ret til at få. Der er forskelle på, hvor meget man får udbetalt – det er ud fra dine forældres samlede indkomst, når de bor sammen.

Sådan står der i loven: Børnefamilieydelse en en ydelse, som staten betaler til alle børnefamilier i Danmark, som en hjælp til at dække nogle af de ekstra udgifter, der er forbundet med at være en børnefamilie. Ydelsen, der er skattefri, udbetales for alle børn under 18 år.

Så står der ikke helt konkret, hvad pengene skal bruges til, derfor er det op til hver familie, hvordan pengene bruges bedst. Dog har din mor ret i, at det er en ydelse som skal dække den ekstra omkostning, der er forbundet med at have et barn i huset. Du kan læse mere om unge ydelser her: Borger.dk – børne- og ungeydelse

Jeg tænker, at du eventuelt kan tage en snak med dine forældre igen, selvom jeg godt kan høre, at de har meget forskellige meninger om, hvad pengene skal bruges til. Hvis du fornemmer at der ikke er så mange penge til andet end regninger, så er det måske derfor, at din mor synes, at de skal gå til de ting. Men forældre har altså ansvar for at deres børn får omsorg, og det er også tøj, der passer til årstiden. Fx at man har vintertøj, så du ikke fryser. Det er også omsorg at sikre det.

Og så kan du måske snakke med nogle af dine venner, der har arbejde og spørge dem om de måske kan give nogle ideer til andre steder at søge arbejde. Måske arbejder de et sted, hvor de kan sige god for dig? Ellers kan det være, at du søge i de større supermarkeder. Her har du ofte mulighed for at søge via deres hjemmeside, men det er ofte bedst at møde op og aflevere ansøgningen i butikken, gerne til den, der står for ansættelser.  Bliv ved at søg og tjek evt. på nettet, hvordan man skriver en god ansøgning til et job – eller måske kan en af dine veninder hjælpe dig eller en lærer?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat