Brev

Hvad har jeg nu gjort forkert?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit brev og til en start er jeg imponeret over alle de stærke sider du har.

Du har gjort det rigtige ved at skrive til os. Du har en klog hjerne, som prøver at finde løsninger på de konflikter, du oplever lige nu. Du er som et sensitivt menneske god til at passe på dig selv. Det er en styrke som mange mennesker ikke har.

Det er meget modent af dig, at du ikke prøver at sige noget tilbage. Mennesker som er ophidsede hører ofte ikke hvad den anden siger.

Du prøver at løse konflikten ved at sige undskyld. Det virker ikke helt efter planen.

Det må være så frustrerende at din mor kommer til at lade sin stress gå ud over dig. Sådan skal det ikke være.

Når jeg læser dit brev bliver jeg faktisk lidt bekymret for dig. Det lyder som om, at du tager et kæmpe ansvar for dine forældres måde at være på. Men det er ikke dit ansvar, at der er en god stemning hjemme hos jer. Det er og vil altid være dine forældres.

Du har så mange stærke sider, Derfor tænker jeg også, at du har mange gode tanker om, hvad der er muligt at gøre og ikke gøre.

Jeg kender netop ikke dine forældre som du gør. Men jeg kan godt forstå, at du kan blive i tvivl om hun kan lide dig, når du oplever at hun hele tiden skælder ud. Det lyder slet ikke rart.

Du kan overveje, om du vil skrive et brev eller mail til din mor. Giv det til hende, når hun er rolig og du har mod på det. Måske med en kop kaffe til.

Du kan måske fortælle hende, at du har brug for hendes hjælp til, at I kan få det bedre sammen. Jeg er som sagt helt enig med dig i, at din mors stress ikke skal gå ud over dig.

Hvis du ikke føler, at det hjælper at tale med din mor kan du måske tage en snak med lærer eller en anden voksen. Du skriver ikke hvilket klassetrin du er på nu, men måske du kan komme i tanke om én som du har tillid til og som du kan bede om hjælp fra? Du har allerede vist, at det kan du, da du skrev herind.

I skolen har du brug for hjælp af professionelle til de ting, der er svære. Mange forældre egner sig ikke til at hjælpe deres børn med lektier. Du er langt fra den eneste, der ikke har forældre der kan hjælpe dem.

Du er altid meget velkommen til at ringe på Børnetelefonen på 116111 eller chatte med en rådgiver om, hvad du kan skrive eller sige. Vi kan også fortælle dig om andre muligheder for hjælp, hvis du føler det er muligt at tale med nogle af dem jeg foreslår.

Vi har lavet en side, hvor du kan få idéer og forslag til, hvordan du får sagt de svære ting. Den finder du her.

Vær stolt af dig selv. Du bliver såret over din mors behandling af dig og du vælger at bede om hjælp.

Der er ikke noget i vejen med dig. Tværtimod er du modig og intelligent. Godt gået

Jeg håber du kan bruge nogle af de tanker, jeg har delt med dig.

De bedste hilsner og knus fra Børnetelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat