Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der galt med mig??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Tak for dit modige og ærlige brev.

Hvor er det godt, at du trods alt kan se at du har brug for noget hjælp og du kan mærke, at det at cutte ikke er en holdbar løsning og ikke hjælper dig på sigt. Selvom det måske ikke virker som et stort skridt, du har taget ved at skrive herind, så er det det første og et meget vigtigt skridt.

Der er forskellige muligheder og steder at starte i forhold til, at du får noget hjælp. Jeg tænker, at det du måske allermest har brug for er nogen, der får dig til at føle dig hørt og forstår din tomhed og smerte indeni.

Et rigtig godt sted, der giver anonym og gratis rådgivning er Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Du kan læse mere om dem i linket nedenunder. Der er mange personlige historier, der viser at der er andre, der kæmper de samme kampe som dig og du ikke er alene. Hos www.selvskade.dk  er der også hjælp at få og nogen, der vil lytte til dig og tale med dig.

Du er også altid mere end velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111 og få en snak med en voksen, der tager dig seriøst og gerne vil lytte og hjælpe. 

At starte med at prøve at sætte ord på den tomhed, du mærker indeni kan være en måde, at mærke hvad der måske ligger i tomheden. Måske det kan være en metode til at finde ud af hvad tomheden og ked af det gror af og mærke hvad du har brug for. Måske kan du skrive et brev til følelsen og ligesom snakke med følelsen gennem brevet. Det kan lyde skørt, men det kan hjælpe til at få kigget på følelsen - tomhed. Måske har du mod på at prøve det? 

Nogen gange er det også lettere at tale med nogen, der ikke kender dig og hvor du kan være anonym. Det kan være med til at gøre det lettere, hvis du får brug for at bede din nærmeste om hjælp.

Jeg håber du har kunne bruge mine råd og vil bruge noget af det mod, du brugte da du skrev herind, til at tage det næste skridt så du kan få det bedre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat