Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Holder lillesøster fast

Brevet er redigeret. Rådgiveren har læst hele brevet.

Hej.
Jeg har haft en ubehagelig oplevelse tidligere på aftenen. Da jeres chat ikke har åbent, var jeg inde for at læse nogle af folks breve til brevkassen. 

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Du har gjort alt det rigtige. Du har hjulpet din lillesøster og din far i en situation, hvor det blev svært og udviklede sig til noget ubehageligt for jer alle. Jeg kan godt følge dig, at det har været voldsomt for jer alle. Og det som jeg tænker er, at det kan være en idé at få talt det igennem der hjemme. Især hvis der bliver en anden gang, hvor der er behov for at give lillesøster stikpille eller noget, der minder om det. Det kunne fx være, at far skulle tage en pause og få ro på lillesøster, så hun er rolig og ikke ude af sig selv. At han kan fortælle, at pillen hjælper hende så det ikke gør ondt. Ligesom du gjorde. Det havde bare været fint, at jeres far også kunne have set, at lillesøster lige skulle trøstes lidt.

Det er rigtig mange børn, der ikke kan lide at blive holdt fast. Og når hun samtidig har det skidt, så bliver det hurtigt indviklet og svært at være i. Kunne I der hjemme tale om, det med at tage en trøste pause, så alle mand får ro på og kan tænke klart. Selvom mor siger, at det er bedst at gøre det så hurtigt som muligt, så tror jeg på, at det er godt at blive trøstet og være tryg, også selvom det ikk er rart med stikpillen.

Jeg tænker, at du godt kan tale med psykologen om det. På den måde du beskriver det der skete, forstår jeg at dine forældre er gode forældre, dog er der ting I er uenige om!  Men, det tænker jeg er vigtigt, at du selv vurderer hvad du har det bedst med.

Jeg håber du kan bruge mit svar og jeg beklager ventetiden. 

Du er velkommen til at ringe, sms'e eller chatte, hvis du har brug for at snakke mere med os.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat