Brev

Hjemve som 14 årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år. Tak for dit brev ind til BørneBrevkassen, det er rigtig godt, du skriver herind, med hvordan du har det. Jeg kan godt forstå, at du bliver nervøs ved at tænke på den lejrtur. Det er ikke altid, der behøver at være en grund til at nervøsiteten over de nye og fremmede ting melder sig. Alene det, at man ikke har været på stedet før, kan give sommerfugle i maven. Jeg kender en del børn/ unge på din aldre og ældre, der har samme følelser, det gør selvfølgelig ikke din nervøsitet mindre. Jeg tænker, du er rigtig godt på vej, når du gerne vil sove ved familie. Er der nogen i din familie, du kan tale med om hvordan du har det. Jeg tænker også på, om det kunne være en mulighed for dig at tale med en af de lærere, der skal med på turen. Kunne det være en ide, at du kan få nogle specielle aftaler med lærerne. Det kunne være aftaler om hvor og med hvem du skal sove. Måske kan det være en hjælp for dig at sove tæt på de voksne. Jeg spekulerer på, om du måske kan gå ind på nettet også søge på den lejr, hvor I skal være henne. Måske kan du finde billeder, eller oveni købet youtupe videoklip fra lejren. Kunne det tænkes, at klip og billeder fra lejren, vil gøre den mindre fremmed for dig. Det kan nogle gange være sådan, at selve det at bekymre sig om at blive til grin, kan fylde lige så meget som selve, det man skal. Og det kan være med til at stresse en på forhånd. Er der nogen af dine kammerater, du kunne tale med om sådan noget? Det kunne være, I talte om det mere bredt, for så at komme mere specifikt ind på det at være på lejr. Du kunne måske også aftale med in mor, at I kunne sende en godnat sms, eller at I lige ringede og sagde godnat, hvis du tror, det ville være hjælpsomt..? Har du brug for at tale mere om din bekymring for lejren, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der er nogle rådgivere, som gerne vil lytte til, hvordan du har det. Og måske har de også nogle flere fif, der kan være gode at prøve af, som middel mod hjemve...  Mange Kærlige hilsner BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat