Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp – ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S....
Tak for dit brev, som fint beskriver dit noget problemfyldte forhold til din far. Det virker som om, din far har det meget svært, pga. sygdom og de omkostninger det har haft. Det er helt forståeligt, men det er jo slet ikke i orden, at det i den grad går ud over dig, og måske også resten af familien!

Du skriver at du gerne vil væk hjemmefra, og det tænker jeg er en rigtig god ide. Det virker ikke som om, din far har overskud til at ændre sin adfærd, så længe han er syg - i hvert fald ikke uden at få noget hjælp...
 
Jeg synes det er rigtig godt at du forsøger at få hjælp til dine problemer. Det kan måske være at jeres forhold vil blive bedre, når I ikke længere bor sammen, og at du dermed med tiden, vil opleve din fars respekt og anerkendelse..?  Jeg tænker, du har brug for positiv energi til at dyrke din skole og dine venner.

Du skriver slet ikke noget om, hvordan din mor reagerer på hele situationen. Ved hun mon, hvordan du har det og kan hun evt. støtte dig at finde ud af, hvad du skal gøre..? Måske kan kommunen tilbyde jeres familie noget hjælp (hvis din søster er under 18)..?

Hvis ikke, I på en eller anden måde, kan få ændret stemningen, så vil jeg foreslå dig, at du arbejder målrettet på at flytte hjemmefra. Jeg kan høre, at du har et fritidsjob. Jeg ved ikke, hvor meget, det er realistisk at tjene der, men i hvert fald er det jo meget dyrt at bo alene.

Derudover, så er reglerne for SU sådan, at du - så længe du er under 20 år- ikke kan få forhøjet SU'en- heller ikke selvom du ikke bor hjemme, så du er nok nødt til at få lagt et budget og regnet på, hvor meget, du som minimum skal tjene for at kunne klare dig... (I sommerferien er der tit mange, der søger vikarer forskellige steder, så der kunne du måske skrabe nogle penge sammen..?)

Dernæst synes jeg, du skal kontakte din UU/ studie-vejledervejleder på den skole, du går på. Vedkommende kan hjælpe dig videre, og give dig råd og vejledning i forhold til din plan om at flytte hjemmefra. For at få rådgivning i forhold til at flytte hjemmefra, kan du også kontakte kommunen, og få en aftale med en sagsbehandler, som så kan fortælle dig hvilke muligheder du har. Da du er myndig, kan det være svært at få økonomisk eller praktisk hjælp fra kommunen, men de er forpligtede til at rådgive dig om dine muligeheder.

Jeg tænker her, at det er vigtigt, at du åbent og ærligt fortæller hvordan din far har det, og hvordan det påvirker dig derhjemme. Det at du tager sagen i egen hånd, og gør noget for at forsøge, at ændre din situation, håber jeg i sig selv vil føles som en positiv ting, der kan give dig lidt mere overskud og selvtillid.

Venlig hilsen BørneBrevkassen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat