Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp til lidt af hvert:/

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder som om, det er rigtig svært at være hjemme hos familien i øjeblikket. Du er ikke alene om at have det sådan. Men hvor er det godt at høre, at du har fået en plads på en efterskole. Måske er det lige netop dét, du har brug for: Et år, hvor du møder en masse nye mennesker – både voksne og unge – og hvor du får en pause fra familien og de daglige pligter og skænderier.

Det er vigtigt, at du får snakket med nogen om, at du har det så dårligt, at du ind imellem cutter – også selvom det ikke er så slemt lige nu, som det har været. Det er vigtigt, at få talt om de ting, der ligger bag den angst og depression, du tidligere har oplevet.

Selvom du skændes meget med dine forældre, og selvom du ikke bryder dig om din mor, føler du mon så alligevel, at hun vil kunne hjælpe dig? Eller at din far måske ville kunne? Det kunne f.eks. være en god idé at tage til lægen – f.eks. sammen med din mor eller far.

Måske lyder det helt ‘sort’ at følges med dem til lægen – men så kan du sagtens tale med din læge alene. Og du kan bede om, at det, du fortæller, bliver mellem jer. Det er en mulighed. Lægen er nemlig ikke forpligtet til at sige noget videre til din familie.

Lægen vil kunne henvise dig til en psykolog, der sammen med dig kan tale om de ting, der ligger bag angst, depression,  cutting og så videre.

Det kan også være, at du har brug for at snakke med en anden om det? Det kan f.eks. være en bedstemor, en lærer eller en voksen, du måske kender fra en fritidsaktivitet eller klub.

Måske er det ikke muligt, at få øje på nogen, du kan tale godt med  – og som kan tale med dig på en måde, som du har brug for. Det kan være fordi, de bliver meget bekymrede for dig – eller ingen ting ved om de emner. Det kan også være fordi, de har deres egne problemer – eller ikke har tid!

Så kan du tale med LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade Her er der sidder der nogen, som er gode at tale med. Det er vigtigt, at du får snakket med nogen om det, så du kan få det bedre.

Hvis du ikke helt ved, hvem du vil kunne tale med, er du meget velkommen til at SMS’e eller ringe til os på BørneTelefonen på nummer 116 111 eller skrive til os på Chatten.

Du fortjener nemlig at have det godt og trygt! Du er slet ikke en særling eller noget som helst andet i dén stil, når du siger, at du ikke bryder dig om din mor. Det lyder som om, det er hårdt at være derhjemme, og at du måske har brug for noget ro og forståelse fra din familie.

En psykolog vil også kunne hjælpe dig, din mor og familien med at finde ud af, hvad du har brug for – og hvordan I kan være sammen på en god måde uden at skændes.

 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat