Brev

Hjælp søges

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13år Tusind tak for dit brev. Det lyder til, at du har et rigtig godt forhold til din mor, og at i kan tale om mange ting. I forhold til dit spørgsmål, så er der en række ting du kan gøre. Først og fremmest, så sørg for at finde et tidspunkt hvor hun har ro til at høre, hvad du fortæller. Voksne har ofte tusind ting om ørerne, og når måske ikke altid at høre ordentligt efter. Du kan alternativt fortælle hende at du gerne vil tale med hende om noget vigtigt, og spørge hende, hvornår hun har tid til at snakke med dig. Du kan evt. sige til hende: ”Jeg vil gerne tale med dig om noget, men jeg synes det er lidt svært, så jeg har brug for at du lytter”.’ Hvis du er bekymret for, hvordan hun reagerer, så kan du fx sige først “Jeg er nervøs for, om du bliver vred på mig”. Nogle gange kan det også være svært at sige nogle ting ansigt til ansigt, og så kan det være nemmere at skrive det ned i et brev. Når man skriver et brev, er man også sikker på at man får sagt alt det, man gerne vil, uden at blive afbrudt. På dette link finder du en skabelon til et brev: Skriv det til nogen Jeg håber, at I får en rigtig god samtale, og at du kan bruge nogle af de ting, jeg har nævnt her. Hvis du har brug for at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111. De kærligste hilsner BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat