Brev

Hjælp min mor kan ikke klare børn og hjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Det er rigtig godt, at du skriver til BørneBrevkassen og beder om hjælp, både til dig selv og din familie.

Sådan som du beskriver din familie, synes jeg bestemt, at I har brug for, at nogen hjælper jer.

Og det er slet ikke rimeligt, at du som 17 årig står med så stort et ansvar. Jeg kan godt forstå, at du synes, det fylder for meget.

Det er Socialforvaltningen i jeres kommune, der skal hjælpe dig og din familie. Måske ville det bedste være, at du henvender dig til Ungerådgivningen og starter der med at fortælle om din situation, sådan som du har gjort i dit brev. Så vil du og sagsbehandleren kunne snakke om, hvordan I bedst bliver hjulpet.

Du kan finde Ungerådgivningen på din kommunes hjemmeside.

Hvis du synes, du har brug for hjælp til det, kan du muligvis få hjælp fra en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en person, der kan fortælle dig om dine rettigheder, og som vil støtte dig til møder med sagsbehandleren i kommunen. Du kan læse mere om vores bisidderordning på vores hjemmeside. Her kan du også se, hvordan du får en bisidder.

Kærlig hilsen fra Børnebrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat