Brev

Hjælp, Min Fr

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan virkeligt godt forstå, at du savner dine søskende! Derfor er det vigtigt, at du gør noget nu. Det er en god start, at du har skrevet herind.

Først og fremmest vil jeg sige til dig, at det er ikke din skyld. Det er ikke sket fordi, du ikke ville hjem til ham den weekend.

Der er ikke noget, der gør så ondt som at blive ignoreret af sine forældre. Man føler sig uønsket og forsømt.

Når din far og hans familie reagerer sådan, så må der være noget andet galt. Måske forstår din far slet ikke, hvor forkert det hele virker på dig – og hvor meget, du savner dine søskende. Måske misforstår han dig og tror, at du helst vil have afstand til ham (selvom det er helt forkert). Måske har din far nogle følelser som vrede og jalousi. Skilsmisse kan godt give disse følelser hos forældre. Ofte kan man føle, at ens forældre ikke forstår én.

Måske skyldes hans måde at være på lidt af hvert. Uanset hvad, så er det ikke i orden, at du føler dig ignoreret af din far. Det er heller ikke i orden, at du ikke ser din fars side af familien og dine søskende.

Jeg vil foreslå dig, at du måske overvejer at tale direkte med din far. Fortæl ham om, hvordan du har det. Måske ved han ikke, ikke hvad hans opførsel gør ved dig?

Måske kan du skrive et brev til ham. Eller du kan vise ham det brev, du har skrevet her til BørneTelefonen og vores svar?

Jeg vil også opfordre dig til at finde en voksen, du kan betro dig til.

Det kan f.eks. være en lærer, du er glad for. Jeg tænker, at din lærer nok allerede har mærket på dig, at du ikke er, som du plejer. For du tænker også meget på det hele, når du er i skolen.

Måske kan du tale med et familiemedlem udenfor din egen familie. Det kan være rart at få snakket om de tanker og følelser, du går rundt med. Måske kan den person, du finder, hjælpe dig med at få talt med din far?

Jeg kan godt forstå, hvis du er frustreret over at din far bestemmer ift. penge. Fordi du har fået pengene i gave, må din far faktisk ikke tage penge fra dig og alene bestemme over dem. Din far kan læse mere om det konfirmand penge her: https://www.raadtilpenge.dk/Blog/2017/konfirmand

Jeg tænker dog, at det er en god ide at vente med at snakke penge indtil jeres forhold bliver godt igen.

Knus og kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat