Brev

Hjælp mig nu forhelvede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er kommet ubehageligt i klemme mellem din mor og din storesøster. Det er ikke spor rart at føle sig som nr 2, og jeg kan godt forstå, at det frustrerer dig og gør dig vred. Konflikten mellem jer er nu blevet så alvorlig, at du har fortalt, at du hader både din mor og din søster. Sådan noget kan man komme til at sige, når man føler sig meget klemt og magtesløs. Og det tror jeg, at du gør.
Der kommer bare sjældent noget godt ud af at skælde hinanden ud. Det tror jeg, du har indset, og jeg tænker, at det er derfor du beder om et råd til, hvad du kan gøre. Det er formentlig ikke kun dig, der er ked af jeres konflikter i familien. Det er din mor og din søster sikkert også, så hvis du kan komme med et forslag til en løsning, vil det nok gavne jer alle tre.
Når der er en alvorlig konflikt mellem mennesker, er det tit en stor fordel, hvis en tredje part kan hjælpe med at rede konflikten ud. Derfor vil jeg foreslå, at du prøver at snakke med en tredje part om dit problem. Måske er der en fra din familie, der kan hjælpe dig, eller måske vil en af dine lærere hjælpe til med at få løst jeres konflikt.
Måske kunne det også være en idé, hvis I alle tre blev enige om at få hjælp udefra. Hvis du tror, det er en mulighed, kunne du måske starte med at skrive et brev til din mor, hvor du fortæller, at du er frustreret og ked af jeres skænderier, og at du føler dig som nr 2 barn i familien. Og så kunne du foreslå, at I beder x person om at hjælpe jer med at lytte til jer alle tre og hjælpe med at løse konflikten, så I alle bliver mere tilfredse.
Hvis du har brug for mere rådgivning, vil jeg foreslå, at du ringer eller skriver til BørneTelefonen på 116 111 eller logger ind på chatten. Du kan evt. også foreslå din mor, at hun ringer til ForældreTelefonen på 3555 5557, hvor hun kan snakke med en rådgiver om problemerne i familien.
Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat