Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp mig

hej

jeg er en pige på tolv år.

Jeg har en bror på 14 år som har autisme. Han er kun hjemme i weekenden

når han er hjemme føler jeg min mor og far er sammen med ham helle tiden og hvis de ikke er sammen med ham laver de noget på huset.

jeg føler ikke jeg er så meget sammen med dem fordi at i hverdagene har jeg ikke så meget overskud så jeg er meget træt.

jeg har også et andet problem

jeg hører stemmer

noglengange ved jeg ikke om de er i mit hoved eller om de er virkelige. men jeg ved jo godt at det er min fantasi. de siger nogle trælse ting til mig og pårvirker mig meget

når de er der ryster jeg, græder, og blir bange

jeg plejer at fortælle det til min mor og far men jeg fortæller det kun 1 ud af 5 gange jeg hører det cirka hver 3 dag

jeg ved ikke hvordan jeg skal fortælle dem alt det her.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige pige.

Tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver herind, når du kan mærke at tingene bliver lidt svære, og du ikke rigtig ved, hvordan du skal få tingene sagt.

Når man er søskende, er det helt normalt, at der kan opstå noget jalousi, fordi man hurtigt kan komme til at lægge mærke til, hvad den anden får af ting, tid, opmærksomhed osv.. Når din storebror er hjemme i weekenderne føler du måske, at han får lidt mere opmærksomhed end dig, og måske har du ret? Det kan nemlig sagtens være, at dine forældre føler, at de skal give ham noget ekstra når han kommer hjem, fordi han har været væk i mange dage. Du har derimod været hjemme hver dag, så måske dine forældre tænker, at du får opmærksomhed lidt hele tiden?

Uanset hvad, så tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at du taler med dine forældre om det. Dine forældre kan nemlig ikke ændre på noget, eller tænke ekstra over det, hvis ikke de ved, hvordan du har det. Mon du har mod på at tale med dem om det? Det kan virke som et rigtig stort emne at tage op, og måske kan det også virke som om du er lidt utaknemmelig, over alt det de gør for dig. Men det er du ikke, det kan jeg sagtens læse i dit brev, og derfor tænker jeg, at en mulighed måske kunne være, at vise dine forældre det brev du har skrevet til mig, og det svar jeg har givet dig. På den måde, kan dine forældre se, hvad det er du går og tumler med, uden at du måske bliver misforstået? En anden mulighed er, at du måske laver noget sammen med din bror også, sådan at i alle fire er sammen om en aktivitet i weekenden?

Hvis du viser dem brevet, så kan de også læse det du har skrevet med stemmerne. Det er super godt, at du allerede har fortalt dine forældre om det, så de kan hjælpe dig. Der kan være mange årsager til, hvorfor man hører stemmer. Derfor er det også vigtigt at få tjekket op på af en professionel, fx din læge.

Hvad mon de sagde til dig dengang du fortalte dem det første gang? Jeg tænker, om ikke de blev glade for, at du fortalte dem det, så de kunne hjælpe dig? De fleste forældre ønsker nemlig kun alt det bedste for deres børn, og derfor tænker jeg også, at dine forældre rigtig gerne vil vide det, så de kan hjælpe dig. Måske de kan tage med dig en tur til lægen for at finde ud af præcis, hvorfor du engang imellem hører de her stemmer? Du har i hvert fald ret til at få hjælp, så du ikke skal være bange og græde, når det sker.

Jeg håber du kan bruge nogle af mine forslag, så du kan få det bedre igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat