Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp, jeg er rigtig ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære N på 19 år, tak for dit brev med titlen "Hjælp, jeg er rigtig ked af det".

Jeg forstår godt, at du bliver ked af det, når du og din storesøster skændes - som I tilsyneladende har gjort i mange år?
Når jeg læser dit brev, får jeg indtryk af, at I er en familie, hvor enhver passer sit. Er der noget om det? Din mor har sit soveværelse, og din far er passiv...

Det virker også som om, du tager skylden på dig, når dine og din søsters skænderier gør jeres mor ked af det? Hvad synes din storesøster egentlig? Har hun de samme tanker om jeres mor (og far) som dig?

Hvordan har I iøvrigt arrangeret jer i familien (jeg tænker på aftaler og regler og den slags), når I nu er fire voksne, der bor sammen - med fælles ansvar for at alle trives bedst muligt?

Måske er din storesøster lige så træt som dig af, at der er så mange skænderier mellem jer? Kunne du måske tale med hende om det? Måske kunne I så også sammen tage en snak med jeres forældre om, hvordan I skal forholde jer til hinanden, så længe I bor sammen?

Det virker som om, at ingen rigtig stortrives i familien, så der er god grund til at få snakket om det. Du kunne måske få nogle (flere) ideer til, hvad I kan gøre for at få det bedre sammen ved at tale med en rådgiver fra BørneTelefonen? Nummeret er 116 111, og det er gratis og anonymt.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat