Brev

HJÆLP!….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 14.

Mange tak for dit brev. Pyha, der er godt nok mange ting i dit liv, som fylder for dig… Jeg tænker, at det er rigtig flot, at du i alder af kun knap 14 år kan se, at din mor ville dig det bedste… Det synes jeg er flot.

Du skriver i dit brev, at du ikke helt ved, om du skal have kontakt til din far eller ej… Det er også et svært spørgsmål, når du slet ikke kender ham… Jeg tænker, at du skal mærke efter, om det er noget du har lyst til… Hvis I skal have kontakt, skal I på en eller anden måde have opbygget et forhold, så der er en mening med kontakten. Hvis det bare er et telefonopkald en gang om året, bliver det måske for overfladisk for dig, hvis du gerne vil have et forhold til ham..?

Du kunne måske skrive ham et brev, hvori du fortæller ham, hvordan du tænker jeres forhold skal være… Skal I kunne ringe sammen…? Skriver I breve til hinanden…? Skal I ses…alene jer to eller sammen med hans familie…? Hvor tit skal der være kontakt…? Jeg tænker, det er vigtigt, at du mærker efter, hvad du forventer af ham, så han ved det fra starten af… På den måde er der måske mindre risiko for, at I skuffer hinanden… Men igen, du er nødt til at føle efter, om du har lyst til at skabe et forhold til din far…

Du skriver at du gerne vil lave en undskyldning til din mor, for alle de ting I har været igennem… På de ting du skriver om din mor, lyder det ikke som om, hun er sur på dig… Det lyder dog som en god ting, at få sagt til hende, at du faktisk sætter pris på, at hun ville beskytte dig… Jeg tror måske ikke der skal så meget til, for din mor holder helt sikkert af dig, ellers ville hun ikke have kæmpet for at beskytte dig… En idé kunne være at invitere hende ud på frokost en dag efter skole, eller måske bare sørge for boller og varm kakao en eftermiddag, hvor du ved, I er alene hjemme… Sig til hende, at du gerne vil snakke med hende, så det er vigtigt, at hun har god tid… Fortæl hende, hvor meget du holder af hende, og hvor glad du er for, at hun gjorde hvad hun kunne for at beskytte dig… Sig til hende, at du er ked af, at du ikke dengang kunne se, at hun ville dig det bedste, men at det kan du nu… Jeg tænker, at det er undskyldning nok i sig selv, og din mor vil sikkert sætte stor pris på din ærlighed…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111 eller BørneChatten, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat