Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du på 12 år

Jeg tror, at din mor har det rigtig svært med at hendes far er syg, og at hun har mistet sin kæreste - og den familie de havde sammen - bestående af dig og hendes børn.
Når du oplever, at hun bliver sur, så er det måske fordi, at hun egentlig er ked af det. Hun bliver måske så ked af det, at det på en måde er nemmere at blive sur. Så fjerner hun smerten og tryller den om til hårdhed. Forstår du?

Jeg synes, at du skal skrive et brev til din mor og fortælle hende, hvad du føler og tænker. For hun skal selvfølgelig vide, hvor ondt det gør på dig også.
Selvom hun er ked af det, så har hun stadig ansvar for at du har det godt, og ikke græder dig selv i søvn - sådan skal det ikke være. Det skal hun vide, for at kunne gøre noget ved det.

Når man har det skidt, så skal man i det hele taget tale så meget om det som muligt. På den måde, kan det komme ud af kroppen, så der også bliver plads til positive oplevelser og glæde indeni. Det kan nemlig være rigtig svært, når man er fyldt op af sorg, savn og tristhed.

Du kan både tale med venner, familie, din klasselærer, en skolepsykolog eller en anden, som du har tillid til. Din klasselærer kan helt sikkert hjælpe dig med at få talt med din mor og en skolepsykolog. 
Så det synes jeg, at du skal gøre, hvis du har mod på det. Det kan også være rart, at læreren i skolen ved, at man går og er lidt ked af det for tiden.

Jeg synes desuden, at du skal ringe til BørneTelefonen. Det er gratis, og du er anonym.
Her kan du få en snak med en voksen, der lytter til dig og rådgiver dig i, hvordan du kan komme igennem din sorg. For det er nemlig en sorg, som du står midt i. Og dér skal man ikke stå alene.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat