Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng

Jeg kan godt forstå, at du er blevet overrasket. Og at det har været en ubehagelig oplevelse for dig. Særligt fordi, du slet ikke kendte til din papmor. Det er jo ikke den fedeste måde, at møde sin papmor på første gang.

Du vil rigtig gerne have det ud af dit hoved. Men ved bare ikke lige hvordan. Det kan også være svært at glemme noget. For hvis man siger til sig selv det vil jeg ikke tænke på, så tænker man jo netop på det, ik?

Det man kan gøre er, at tænke anderledes om det. Så det bliver mindre ubehageligt. Nu ved jeg jo ikke præcis, hvad du mener med ligge og hygge sig, men jeg tror, du mener, at de havde sex.

Det har voksne. Også ens forældre. Man gider bare ikke høre det. 

Men, mange børn kommer til at høre eller opdage, når deres forældre har sex. Og hvis bare det sker en enkelt eller få gange, så sker der slet ikke noget ved det. Man skal selvfølgelig ikke høre det tit eller se det, for sex er noget privat. Og når voksne har sex, kan det godt virke og lyde voldsomt.

Det er dog bare noget sundt og godt, når to voksne har sex. For det er en måde at vise kærlighed på. 

Hvis du derfor kan tænke sådan, så kan du måske nemmere holde tanken ud.

Samtidig kan du også beslutte dig for at larme ekstra meget, når du fremover går ind hos din mor, far eller mormor. Så de voksne kan blive "advaret" om, at du er der. 

Det kan også være, at du har brug for at tale med nogen om det, du hørte. Måske din far. Du kan fortælle ham, at du synes, det var ubehageligt og spørge, om han ikke kan sørge for at låse døren en anden gang. Du kan fx skrive det i en SMS?

Hvis det du hørte, var meget ubehageligt for dig, tænker jeg, det er endnu vigtigere at få talt med nogen om det. Nogle voksne har sex på en måde, der kan være ekstra væmmelig for et barn at opleve. Og for at bearbejde oplevelsen hjælper det tit, at få talt om den. Det kunne være, at din mor kunne være god at snakke med?

Jeg håber, du er blevet beroliget lidt mere i forhold til det, du hørte. Men du er også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at snakke mere om det. Så ring på 116111, hvor der sidder en sød rådgiver parat til at snakke.

De bedste hilsener

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat