Brev

Hjælp?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Tak for dit brev. Jeg er glad for at du har skrevet ind til os. Jeg kan forstå, at du ikke har det særlig godt.
 

Jeg vil sige, at det din mor og far gør er meget forkert og ulovligt. Lige meget hvad du gør, må voksne ikke slå eller true børn. Det skal de have hjælp til at stoppe med. Hurtigst muligt. 

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, når dine forældre ikke ser, hvor dårligt du har det.

Ingen børn skal græde hver dag, og man har brug for at føle sig elsket. Du skriver, at du har lyst til at stikke af eller finde en plejefamilie. Det viser også, at du nu ikke har det godt og ikke kan holde til det. Du har brug for hjælp fra andre. Derfor er det også stærkt af dig, at du skriver og beder om hjælp.

 

Du skriver, at det ikke hjælper at tale med dine forældre. Du vil ikke tale med andre voksne. Så jeg tænker om det ville være ok, at tale med en, du ikke kender?

Mon det ville være ok for dig at skrive til Chatten eller ringe til BørneTelefonen på 116111 og tale med en af de søde rådgivere? Vi er vant til at tale med børn og unge om svære ting. Vi  har også mulighed for at hjælpe dig med at finde frem til, hvor du kan få den hjælp, du har brug for - fx om det med plejefamilie eller andre ting. 

Jeg håber virkelig, at du har mod på at skrive eller ringe til os, så vi kan hjælpe dig til at få det bedre.

De varmeste hilsner

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat