Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år.

Hvor er det altså bare godt, at din veninde har dig. Der er nemlig ingen tvivl om, at hun har det rigtig svært og at hun har brug for noget hjælp. Jeg vil meget gerne give dig nogle idéer til, hvordan du kan hjælpe hende.

Der kan være rigtig mange grunde til, at hun har det svært, og derfor kan det være svært ud fra brevet at vurdere, hvilken slags hjælp og støtte, hun har brug for. Men heldigvis har hendes kommune mulighed for at hjælpe hende på mange forskellige måder og finde frem til den rette hjælp til hendes situation.

Det er rigtig voldsomt at blive fjernet hjemmefra, og derfor er det kun noget, kommunen gør, hvis det er absolut nødvendigt og intet andet kan hjælpe. Det vil også være kommunen, der finder en plejefamilie. Og typisk skal man godkendes, før man kan blive plejefamilie. Så derfor kan jeg desværre ikke svare på, om dine forældre vil kunne blive godkendt. 

Der er heldigvis et par måder, du kan hjælpe pigen på. Den første ting du kan prøve, er at opfordre hende til at snakke med en lærer eller pædagog omkring hende. Det er nemlig vigtigt, at dem omkring hende ved, hvordan hun har det. De kan nemlig støtte hende i hverdagen, men de kan også kontakte kommunen og sørge for, at hun får hjælp. Du kan også snakke med dine forældre om det, så de kan hjælpe med at hun får hjælp. Måske kan hun komme på besøg hos jer, så I kan snakke med hende om det der er svært?

Det er også en mulighed, at du kunne give hende nummeret til BørneTelefonen og opfordre hende til, at hun ringer eller skriver anonymt på 116111. Vi vil nemlig meget gerne hjælpe og støtte hende.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat