Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du kan mærke, at du har brug for hjælp, og at du beder om hjælp.

Ved din far godt, at du ikke føler dig elsket af ham? For jeg tænker, at det er rigtigt vigtigt, at din far ved besked om, hvordan du har det med ham. Så han kan ændre på sin måde at være over for dig på. Det er bestemt ikke i orden, at du skal søge flugt i 2-3 film om dagen. Det kan være en god måde at holde en pause på fra sine tanker, men når de kommer igen hver gang, filmen er slut, har du lige nu brug for hjælp.

Du skriver ikke noget om din mor, men kunne du sammen med din mor snakke med din far om, hvordan du føler, eller er der måske en lærer på din skole, som du har tillid til, og som kunne være en støtte for dig i samtalen med din far? Jeg tænker også, at det kunne være en rigtig god ide at tale med din lærer om, at du lige nu bruger mange timer hver dag på at se film, fordi du prøver at komme ud af din følelse af tristhed. Så vil din lærer nemlig kunne tale med dig om de triste tanker - og hjælpe dig. 

Du kunne overveje at skrive et brev til din far om, at du faktisk savner ham som far? Måske kunne du foreslå, at I lavede noget sammen fast en gang om ugen. Det kunne være noget sport, gå en tur, lave mad sammen, måske se en film og snakke om den bagefter eller noget helt andet. 
Det er ikke dit ansvar, at din far opfører sig på en måde, så du ikke føler dig elsket. Og måske er han slet ikke klar over, at han får dig til at føle sådan. Men hvis du kan finde lidt mere mod og få ham fortalt, hvordan du har det, så SKAL han sammen med dig finde en løsning på, hvordan du kan få det godt derhjemme. 

Måske vil det være meget lettere for dig at starte med at ringe til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke, og som er vant til at snakke med unge.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat