Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej jeg er en pige på 11år

Hej børne telefonen

min mor og far er skilte og jeg har det rart hårdt fordi jeg bor her i Danmark med min mor og lille bror og min far i Tyskland

jeg har kontagter med min far og ser ham om ferien men at han bor i Tyskland er hårdt for jeg savner ham
og nogle gange græder jeg fordi jeg tænker på ham og savner ham

jeg har også talt med min mor om det men det hjælper ikke så meget så derfor vil jeg spørge om råd her

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du savner din far, når du ikke ser ham så ofte. Nogle gange kan man godt blive ked af det, når man tænker på dem, som man holder af. Derfor synes jeg, at det er rigtig godt, at du har delt dine tanker med din mor. Hun kan være med til at støtte dig og trøste dig, når du er ked af det. 

Når din far bor i Tyskland, er der en afstand som er svær at ændre. Du skriver, at du du ser ham i ferierne - tager du så til Tyskland og besøger ham? Kommer han til Danmark og besøger dig? Jeg tænker, at begge dele ville være godt for dig; at du kan komme til Tyskland og besøge ham, og være en del af hans hverdag dernede. Du kan også lære meget om tysk kultur og sprog? Det vil også være godt, at han kommer til Danmark og besøger dig. Her kan han jo være tæt på, hvordan din hverdag er og være en del af den, mens han er på besøg.

Har du mon også fortalt din far, hvor meget du savner ham og du ønsker at se ham mere? Det tror jeg, ville være godt at få sagt. Så ved han også, hvor vigtigt det er for dig, at have en god og tæt kontakt med ham. Måske ville det være godt for dig, hvis du og din far kunne aftale nogle bestemte dage og tidspunkter at snakke sammen i løbet af ugen. Det kunne f.eks. være via Skype eller Facetime, eller han kunne ringe til dig. Så ved du, hvornår du skal snakke med ham, og det kan måske hjælpe dig lidt når savnet bliver stort.

Jeg håber, at du kunne bruge mine råd og ønsker dig alt det bedste fremover.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat