Brev

Hej brevkasse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tak for dit brev –  du er altid anonym i brevkassen.

Jeg forstår godt at du kan være usikker på at invitere din kæreste med hjem, når han endnu ikke ved hvordan du bor. Du er jo rigtig glad for ham, og ønsker bare at han også får et godt indtryk af jeres hjem. Det forstår jeg godt.

Jeg tror på, at når han ønsker at besøge dig derhjemme, så er det måske fordi han ønsker at lære DIG endnu bedre at kende? Så selvom dit hjem ser lidt anderledes ud, så tænker han måske slet ikke så meget over det som du tror? Hvordan ville det være for dig, hvis det var omvendt? Tror du at det ville have indflydelse på dine følelser for ham, hvis hans hjem var anderledes, end du havde forestillet dig?

Det lyder til at I er glade for hinanden og at han er en sød dreng. Mon I også er gode til at snakke sammen ?

For jeg tænker, at du måske ville være mindre i tvivl, hvis I fik snakket sammen, INDEN han besøgte dig? Hvis nu du fik fortalt ham om hvordan du har det med at han skal se dit hjem? Altså at du er usikker på, hvad han vil tænke, fordi du selv synes, at det er anderledes? Et andet forslag er, at du tager nogle billeder, og viser ham nogle billeder derhjemmefra?

Jeg tænker ikke, at han nødvendigvis skal synes om det-  eller ej.  Men mere at det kan være rart at både du og han er forberedt på det. For hvis han kender dine tanker og følelser, så kan han måske også være mere ærlig overfor dig?  Jeg tror, at det kan være med til at du vil føle dig mere rolig og afslappet når han er på besøg?

Hvis du i stedet fortsætter med at holde ham hen, så han ikke kommer hjem til dig. Så kan det måske være med til at han bliver i tvivl og misforstår årsagen til, at I ikke kan mødes hjemme ved dig? Mon du har haft sådanne tanker?

Men jeg tror på, at han er forelsket i DIG og det er han blevet inden han ved, hvordan du bor.

HUSK at sige det til dig selv, hvis  du er i tvivl om, at det er det rigtige at invitere ham med hjem.

Jeg håber meget at du finder modet til at være ærlig overfor din kæreste, så det føles mindre pinligt at skulle have ham med hjemme. Måske han faktisk synes at du bor helt ok? Måske tænker han slet ikke så meget over det som du forestiller dig?

Men du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os igen – også på 116111 – hvor du også vil være anonym.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat