Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Havde bare lyst til at sige det ud……

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå, at du ikke vidste, hvilken kategori dette skulle være. Men jeg syntes “mobning og drillerier”, som du selv har sat den under virker som det rigtige.

Det lyder ikke rart, at dine fætre kilder dig, selvom du ikke kan lide det og tydeligt har sagt stop mange gange.

Jeg synes, at det er rigtig godt, at du giver udtryk for hvordan du har det. Det er din krop, og du har ret til at bestemme, hvem der må røre dig og hvornår. Når du siger nej, så er det helt rimeligt at forvente, at det bliver respekteret. Og det synes jeg også, at din mor bør støtte dig i.

Det er ikke i orden, at dine fætre overskrider dine grænser. Har du prøvet at tale med dem om det, inden de begynder at kilde dig? Nogen gange kan det hjælpe at tale om problemet på et tidspunkt, hvor der er ro til at forstå alvoren.

Jeg ved fra andre børn og unge, at det kan have stor betydning at se dem i øjnene, der overskrider ens grænser og fortælle dem, at det ikke er i orden. På et sted og et tidspunkt, hvor de kan lytte.

Måske kunne du også tale med dine forældre igen. Du kunne for eksempel fortælle, hvordan dine fætres kilderi får dig til at føle. Og at du ikke kan forstå, at de bliver ved, når du selv er blevet opdraget til, at man skal stoppe, når der bliver sagt nej.

Jeg synes også, det er godt, at du siger det ligeud, ellers kan man gå og gemme på noget, der irriterer en rigtig meget. Du kan for eksempel også vise din mor eller en anden det brev, du har sendt til os. Måske ville det kunne hjælpe dem til at forstå. Hvad tænker du om det?

Jeg håber på, at dine fætre stopper, og I kan få det godt sammen igen med respekt for dine grænser.

Du er altid velkommen til at kontakte os igen, hvis det ikke hjælper eller du har brug for flere råd.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat