Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har virkelig brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Du skriver, at det ikke har været nemt for dig at søge hjælp - og alligevel har du gjort det. Det er rigtig sejt! Jeg håber derfor, at du nu ved, at når du én gang har søgt hjælp, så kan du gøre det igen. Du har jo vist, at du kunne! Husk det.

I brevet skriver du ikke, hvem der har slået dig, men du skal vide, at vold aldrig er ok! Den person, der har behandlet dig sådan, skal have det at vide, så det ikke sker igen! Og så skal du have hjælp til at komme godt videre, så "hovedet igen kan komme op".

Hvordan kan det være, at du tror, at dine forældre vil blive flove? Er det noget, du gætter på? Eller noget du måske har oplevet før? 

Jeg ved fra andre børn, jeg har talt med, at man godt kan blive flov, hvis nogen behandler en skidt. Fx slår en, mobber en eller bagtaler en. Man kan blive flov over, at man ikke får sagt fra. Og nogle kan desværre også komme til at tænke, at der må være noget i vejen med mig, når andre ikke behandler mig godt. MEN! Der er ikke noget i vejen med dig. Det er ikke dig, der har gjort noget galt. Det har ham eller hende, der har slået dig. 

Du har altså intet at være flov over - det er ikke din skyld. Hvis du alligevel har det bedst med at tale med en anden, kan du måske prøve at overveje, hvem det kan være. Måske din lærer? Især hvis det er en fra skolen. Det kan også være en pædagog eller en anden voksen, som du selv har i tankerne?! Hvis de voksne ved, at du føler dig alene, kan de meget bedre hjælpe dig. For hvis man ikke fortæller, hvordan man har det, er det desværre en risiko for, at der ikke er andre, der opdager det. 

Jeg håber, du har fået mere mod på at tale med en voksen! Du kan altid starte med at skrive en SMS eller et lille brev, hvor du fortæller, at du har brug for hjælp. Du kan også vise dit brev og mit svar. Og husk så også, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111. Så kan vi sammen tale mere om, hvilken voksen, der bedst kan hjælpe dig.

Varme hilsner
BørneTelefonen  

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat