Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har ingen seng!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Det er ikke underligt, hvis du føler, du er ved at have fået nok! Det lyder ikke rart at sove på en madras uden topmadras eller på en madras på gulvet. I har brug for en ordentlig seng at sove i!

Det lyder som om, du har prøvet at tage en snak med din far og papmor på en stille og rolig måde. Men det lyder desværre også som om, de ikke helt har forstået budskabet?

Kunne du forestille dig, at det ville hjælpe at tale med din mor? Ved din mor f.eks. at I ikke har en rigtig seng at sove i, når I er hos jeres far? Og ved hun, at de taler om, at de ikke har råd, mens de selv tager i biografen, på ferie og på restaurant? Måske hjælper det at tale med din mor om det? Så kan hun måske tale med din far og jeres papmor? Det skal selvfølgelig helst ikke ende i en konflikt, men I er jo nødt til at kunne sove ordentligt for at trives – så det er sikker på, jeres mor gerne vil hjælpe jer med, så godt hun kan.

Hvis du er bekymret for, at din mor og far bliver uvenner, kan du starte med at sige til din mor, at du er meget bekymret for, at de bliver uvenner, så hun skal love at tale med din far om det stille og roligt. Tror du, det ville hjælpe?

Det kan også være, at du har mere lyst til at snakke med en anden voksen om det først? Det kan være en anden fra familien? Det er i hvert fald vigtigt, at du får fortalt nogen, hvordan du føler, det er at være hjemme hos din far og papmor.

Det kan også være, at du har mod på at prøve at snakke med din far igen – som et sidste forsøg, inden du f.eks. taler med din mor? Alternativt kan du jo også vise ham brevet her? Nogen gange kræver det lidt ekstra for forældre – og voksne generelt – at forstå, at man, selvom man er barn, godt kan mene ting alvorligt.

Hvis du hverken synes, du kan tale med din far eller mor om det, er du også meget velkommen til at SMS’e eller ringe til os på BørneTelefonen på nummer 116 111 – eller skrive til os på Chatten. Så kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvem du så kan snakke med.

Du og din søster skal have det godt – både hos jeres mor og hos jeres far. Du er bestemt ikke krævende eller på anden måde besværlig, husk det! Tværtimod synes jeg du virker ualmindeligt fornuftig, velformuleret og handlekraftig. Det er ikke rimeligt, at I ikke har en rigtig seng at sove i, og det er okay at holde fast i.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Alle de kærligste hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat