Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det svært..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tusind tak for dit brev, hvor er det godt, at du har skrevet herind. Det lyder som om, at du kan sige de ting til din mor, som du synes er svære. Det må være dejligt for dig. Du har allerede gjort det helt rigtige ved at fortælle din mor, at du ikke kan lide, at hun bliver uvenner med din lillebror.

Det kunne godt lyde som om, din mor har det svært for tiden, og at hun ikke har så meget overskud til at sige fra overfor din lillebror. Jeg kan tydeligt se, at du holder meget af din mor, og at du prøver at få tingene til at hænge sammen derhjemme. Også selv om det går lidt ud over dig, når du bliver forstyrret og ked af at høre på skænderierne. Jeg tror, at rigtig mange børn har det på den måde, når deres forældre af en eller anden grund har det svært. Så prøver børnene at hjælpe til så godt de kan, og nogle børn gør sig også umage for ikke at være "besværlige" eller fylde for meget. Jeg kan godt få den tanke, at du måske også vender det hele lidt indad - går med de triste tanker lidt for dig selv?

Heldigvis har din aflastningsfamilie faktisk lagt mærke til, at du går og er lidt trist. Det lyder som om, de bekymrer sig om dig og måske gerne vil hjælpe dig, hvis de kan. Så selv om du ikke føler, du har nogen at tale med, så tænker jeg faktisk, at de godt kunne bruges til at støtte dig her. Jeg ved, det kan være svært at skulle fortælle, men måske kan du prøve at vise dem dit brev og mit svar. Her har du jo forklaret rigtig fint, hvordan du har det lige for tiden.

Måske har din mor brug for mere hjælp i en periode, så hun bedre kan klare hverdagen, og så du og din lillebror kan være hos hende så meget som muligt. Det kan din aflastningsfamilie måske være med til at hjælpe med, for de kender jo din familie, og jeg vil tro, at de også ved, hvem der kan hjælpe din mor.

Det kan også være, at der er en anden voksen, som du er mere tryg ved at fortælle det til. Det kan f.eks. være din lærer, en pædagog, noget familie, en nabo eller måske en helt anden? Jeg tror, det er vigtigt, at du får talt med nogen omkring dig, hvordan du har det derhjemme, så du kan blive glad igen og komme tilbage til skolen. 

Mange hilsner og tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat