Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det svært med min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Dit brev beskriver rigtig godt, hvordan det er hjemme hos dig og din mor lige nu. Jeg kommer helt til at mærke, hvordan det er, fordi du er god til at reflektere - på en meget voksen måde.

Hold fast i din måde at være på, så er jeg sikker på, at det vil hjælpe dig videre. Jeg forstår godt, at du har brug for nogle handleanvisninger på, hvordan dig og mor kan komme ud af den klokke, I lige nu er i, hvor det handler mest om opgaver, og at du ikke føler dig helt god nok.

Først tænker jeg på, om din mor overhovedet ved, hvordan du har det? Det er vigtigt, at din mor får at vide, hvad det gør ved dig, med den måde I lever på. At hun ved det, kan være en start på, at I sammen prøver at få det bedre. 

Jeg ved godt, at du skriver om din mors stress, men det betyder ikke, at hun ikke skal tage ansvar som mor og ikke skal vide, at noget ikke fungerer. Det er ikke dit ansvar som barn, at ændre på tingene alene eller ikke føle sig hørt.

Kunne du på en god dag fortælle din mor, hvordan du har det? Måske er det svært for dig alene? Kunne det være en mulighed, at du tog dine brødre med i snakken? Eller måske er der en anden i din familie, der kunne være en støtte i sådan en snak? Jeg forstår godt, at det kan være svært at tage hul på. Men snakken er meget vigtig, da det ikke er i orden, at det skal være på den måde hjemme hos dig.

Måske kan I gå en tur sammen, hvor du fortæller hende, hvordan du har det? Og du kan starte med at fortælle hende, at du skal fortælle hende noget, der er svært. Og at det er rigtig vigtigt, at hun lytter på dig og tager dig alvorligt.

Jeg tror også, det vil være godt for dig og din mor, at I laver noget sammen. Det kan godt være svært at få sat i gang, når ikke man rigtig har det godt. Måske kunne du tage det først skridt og foreslå din mor, at I én gang om ugen gjorde noget sammen i en periode. Det kunne være at gå en tur, tage i svømmehal, gå i bio, måske snakke om din far og se billeder fra den gang eller lave mad sammen til dine brødre, der så kunne komme og spise. Eller måske noget helt andet!

En god ting at gøre, når man skal til at øve sig i at få øje på hinanden, er at aftale, at man lige snakker om, hvordan ugen er gået.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes det lyder lidt tosset, men jeg ved, at det er rigtig godt med sådanne regler, når man skal øve sig på, at nogle ting bliver anderledes i familien.

Hvis det hele er for meget for dig lige nu, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen, som sidder klar der.

De bedste sommerhilsener fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat