Brev

Har det svært

Hej

min mor har fået en ny kæreste og det har jeg det rigtig svært ved.

Vi plejede at hygge os og mig og mine søskende plejede at sove inde ved min mor. Men efter hun blev kæreste med ham har hun forandret sig selv meget

hun er blevet meget mere sur og jeg må ingenting nu

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år

Det lyder som om, du har en god mor, der holder meget af dig og dine søskende. Du skriver ikke, hvor lang tid din mor har haft sin nye kæreste? Men jeg kommer til at tænker på, om din mor ved, hvordan du har det? Og hvad med dine søskende? Kan I sammen tale om, hvordan I har det?

Jeg tænker på, om du mon kan finde noget af det mod, du har brugt til at skrive herind, til at fortælle din mor hvordan du har det? Måske kunne du og dine søskende sammen tale med din mor? I kunne sige til hende, at I savner at lave ting sammen med hende. Og at I er kede af, at I ikke mere må sove sammen med hende, når I har brug for det. Måske har jeres mor været lidt for optaget af sin nye kæreste, og har brug for få at vide, at hun har forandret sig, og at I savner jeres "gamle" mor.

Hvis du synes, det er for svært at sige til din mor, kan du vise dit brev til din mor. Eller også er der måske en, som kender din mor rigtig godt, du kan tale med? Og så kan du måske få hende/ham til at hjælpe dig med at tale med din mor bagefter.

Hvis du har brug for at tale mere, er du også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til vores chat. Her er rådgivere, der gerne vil lytte og hjælpe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat