Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har brug for lidt hjælp…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder til der sker rigtig mange forskellige ting i dit liv lige nu, som ikke er helt nemme.

Først vil jeg sige at det er godt gået af dig, at du har fået nogle venner. Det fortæller mig at du er god social og trives med at være i selskab med andre. Det er vigtigt at have andre mennesker i sit liv, også når man ikke har det så godt.

Jeg tror, det er normalt at se op til andre. Især hvis de er lidt ældre. Der er bestemt ikke noget galt i at se op til nogen. Men det skal helst ikke gå hen og overtage og styre ens hverdag på en måde, så du ikke kan tænke på andet. De piger er sikkert rigtig søde. Men det er du også. Så måske kan du se om du kan finde en balance i, hvordan jeres venskab skal være. Det skal være ligeværdigt og jævnbyrdigt, så ingen føler sig over eller under andre. Du er lige så sød og interessant som de er. Husk det. Og så tror jeg at når man er glad for sig selv på den gode måde, så kan andre mærke det. Man virker interessant og behagelig at være sammen med fordi man hviler i sig selv. Så en ret gode måde at danne venskaber på er at være glad for den man er, det man står for og hvordan man ser ud. Det er ikke altid nemt. Men prøv dig lidt frem. Tænk over dine gode egenskaber. Hvad er det du særligt kan lide ved dig selv - det kan være mange ting. Og skab/opsøg situationer hvor de kan komme til udfoldelse.

Jeg er glad for du er ærligt, når du skriver, at du er begyndt at sulte dig selv. Det er jo en ret alvorlig ting. Men jeg synes der er ting i dit brev, der tyder på du godt ved det. Og at du ønsker at tale med nogen om det. Jeg synes det er super flot, at du fik sagt højt at du har et problem med mad til din veninde. Det er ikke pinligt, men bare virkelig godt gået. Du har sagt det højt en gang. Så tænker jeg, at du kan sige det højt til nogen igen.  

Jeg synes det er vigtigt du får fortalt nogen om, at du kommer til at sulte dig selv. Hvem af de voksne du har i dit liv kunne være god at tale  eller skrive med? Din mor, far, andre i familien, en veninde og måske hendes mor eller en god lærer? Eller en helt anden? Hvis du taler med din far kunne du også tale med ham om, hvordan du har det med, at han og hans kæreste prøver at få et barn. Måske ved han ikke hvordan du går og har det. Du kan måske og sige til ham, at du trænger til et kram og et knus...

Hvis du ikke helt ved hvordan du skal få sagt hvordan du har det. så kan du vise dette brev eller skrive en sms. Det gør det nogen gange nemmere at få en snak i gang.

 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat