Brev

Har brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det godt, at du har skrevet dit brev til BørneBrevkassen. Det viser mig, at du tror på, at dit liv kan blive bedre, og du beder om hjælp. Den tro er rigtig vigtig at have, når man som du er i en svær situation.

Så hold fast i troen på, at der er nogen, der vil hjælpe dig, og at det nok skal blive bedre.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du hurtigst muligt har brug for en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en person, der kan hjælpe og støtte dig, når der skal være møder med f.eks. kommunen. Han/hun vil snakke med dig om din situation og hjælpe dig igennem på bedst mulige måde.

Hvis du gerne vil have en bisidder fra Børns Vilkår til at støtte dig eller ønsker at få mere viden om hvad en bisidder kan, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og sige, at du har skrevet til BørneBrevkassen, som foreslår, at du får en bisidder. Du skal vide, at du vil blive bedt om at oplyse dit navn og dit tlf.nr. Derefter vil bisidderen ringe til dig, inden der er gået et døgn.

Du kan læse mere om vores bisidderordning på www.bornetelefonen.dk/bisidder.  

På BørneTelefonen kan du også snakke med en rådgiver om dine tanker og om, hvilke andre muligheder du har. Der er altid en rådgiver, der rigtig gerne vil lytte til dig og hjælpe dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat