Brev

Har bare lyst til at løbe hjemme fra!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er rigtig træt af din situation. Du må føle det som om, at du har to virkeligheder. Jeg er nu ret overbevist om, at der faktisk er noget, som du kan gøre ved det.

 

Hvis din mor skal forstå den verden, som du lever i, så kræver det måske, at hun kommer til at tale med nogen, der selv er forældre og godt kan lide din verden. Kunne det være din papfar? Du skriver, at han er meget væk pga. arbejde. Men kunne du prøve at forklare ham, at du simpelthen har brug for at tale med ham, og det er vigtigt at han giver sig god tid til det.

Så kan I aftale et tidspunkt, hvor der er god tid. Så er det vigtigt, at du får ham forklaret, hvordan du har det. Det er vigtigt, at du forklarer, at du godt ved, at din mor ikke er streng, fordi hun ikke holder af dig, men simpelthen fordi hun ikke forstår din verden. Hvis du kan få forklaret ham, at du gerne vil have hans hjælp til at hjælpe din mor, så kan det måske rykke lidt ved din mors måde at være på. Det kunne også være en rigtig god idé, hvis du kunne opfordre dem til, at deltage i så mange forældremøder, arrangementer på skolen osv., som det overhovedet er muligt.

Jeg ved at der i mange kommuner afholdes kurser for forældre til teenagere, fordi der ofte i den periode af unges liv sker stor udvikling, som giver nogle clash i forhold til holdninger og meninger i familien. Så jeg tror ikke, at det udelukkende handler om din mors thailandske baggrund, men også om noget helt almindeligt for forældre til unge som er i en fantastisk udvikling, med selvstændighed hvor venner og veninder spiller en meget vigtig rolle. Måske vil det være muligt at finde et kursus/foredrag som dine forældre sammen kan tage til? Det kan være der står noget om det på din kommunes hjemmeside, eller måske i den lokale avis? Kurser om teenager plejer at give forældre nogle aha - oplevelser, og redskaber til at forstå hvad der sker i en teenager livet, og idéer til hvordan man kan tale sammen uden at skændes...

Derudover, så vil jeg opfordre dig til, at få talt med din skolelærer om det. Måske kan han/hun faktisk hjælpe dig. Enten ved at tale med din mor om det, eller give dig helt konkrete råd til, hvordan du kan tackle det, hvad du kan sige og gøre. Hvis det er svært at snakke om, så kan du eventuelt vise ham/hende dit brev og mit svar, så har I et godt sted at starte jeres snak.

Jeg synes, at du skal fokusere rigtig meget på, hvorfor din mor gør og siger som hun gør. Husk at det er fordi, at hun ønsker det bedste for dig, husk det især, når I er i gang med at skændes... Jeg ved godt, at det ikke er nemt. Men du har bare kun en mor, og du er nødt til at finde ud af at leve med det, på den bedst tænkelige måde.

Hvis nu mit svar ikke rigtig hjælper dig videre, så er du velkommen til at skrive herind igen. Du må også ringe til os på 116 111, eller du kan chatte med os.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat