Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hader når bonussøskende kommer på besøg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år.

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du skriver til Børnetelefonen. Du er meget velformuleret og god til at beskrive din situation. Du fortæller, hvordan det er at bo hos dig og hvordan det er at være dig i din ‘store familie.

Det fylder meget for dig med din bonus familie. Det er meget naturligt at det er anerledes når man er en sammenbragt familie. Man kan sige at man lever på forskellige måder men i det samme hus. Nu ved jeg ikke hvor længe det har været sådan, som det er nu. Men jeg kan høre at det fylder meget for dig at tingene er, som de er. Du savner ro og nærvær med din mor. Hvilket er helt forståeligt.

Jeg tænker på om du har snakket med din mor om det? Det lyder til at din mor og dig har en tæt relation. Du fortæller at du savner at kunne være dig selv og at hygge med din mor. Jeg tror at hvis du fortæller din mor det, så vil hun gerne være opmærksom på det. De fleste forældre vil kun deres børn det bedste.

Din bonus familie er en stor del af dit liv. Og i øjeblikket er de ikke så positiv en del af dit liv. Jeg kan høre på den måde du beskriver deres situation at du er meget opmærksom på hvordan de har det da de har været udsat for noget ubehageligt. Du er meget omsorgsfuld og opmærksom på dem og vil ikke være til besvær. Men det er vigtigt at du får passet på dig selv i din familie. Der skal også være plads til dig.

Jeg synes at du skal snakke med din mor og fortælle hende om hvordan du har det. Du kan evt. spørge hende om I skal have en ‘mor og datter’ dag hvor I får hygget og talt sammen?

Hvis det ikke er  så nemt at tale med din mor, kan det være at du kan tale med andre voksne omkring dig. Det kan være at du har en bedstemor, en moster eller onkel som du er fortrolig med, som kan hjælpe dig med at snakke med din mor.

Jeg synes at du lyder til at være meget omsorgsfuld og betænksom for de mennesker, der er omkring dig. Men det er vigtigt at du for passet på dig selv også. Og så skal du vide at alle børn i danmark har ret til at blive passet på og føle sig trygge. Det er de voksne ansvar at sørge for at børn har det godt.

Jeg ønsker det bedste for dig.

Kærlig hilsen Børnetelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat