Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gider ik bo hjemme mere

Hej børnetelefonen.

Jeg er en pige på 12 år. Jeg er lidt over vægtig og det er det mit problem handler om.

Hver samtale jeg har med mine forældre skal de på en eller anden måde hele tiden snakke om motion, det er træls at høre på hele tiden og ved godt at jeg skal dyrke motion.

Jeg har også sagt til dem at jeg godt ved det men de forstår bare ik at jeg har lyst til at høre det hele tiden.

Jeg skriver meget i min dagbog at jeg gerne vil flytte i pleje-familie og det skal være langt væk fra hvor jeg bor nu, begrund af at jeg er mega træt af at min forældre snakker om det hele tiden om motion.

Håber i kan hjælpe.

Hilsen den 12 årige pige.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år,

Tak for dit meget ærlige brev! Hvor er det godt, at du har skrevet, så vi kan prøve at hjælpe med at finde en løsning til, hvordan du og din familie kan være sammen uden, det skal handle om motion.

Først vil jeg sige, at ja motion er godt, og det er det for meget. Men der er også mange andre måder, man kan blive sund og tabe sig, hvis det er det, du skal?

Jeg tænker, at dine forældre har brug for at få noget hjælp omkring, hvordan de kan støtte dig bedst i, hvordan du kan tabe dig, uden at det kun skal handle om motion. Og at de hele tiden siger det til dig. Det er meget nemt at sige, det er motion, der gør at vi taber os. Men det også meget vigtigt, hvilken mad vi spiser. 

Er det mon dine forældre, der synes at du skal tabe dig eller er det også en læge eller sundhedsplejersken, der har anbefalet det?  Når man er i din alder, er man også i voksealderen og nogen gange kan man man se lidt tyk ud fordi kroppen er ved at gøre klar til at vokse i højden. Mon det er det eller det mon noget dine forældre, en læge eller sundhedsplejerske har vurderet?

Det er i hvert fald en god idé, at de støtter med at tabe dig. Hvis det er motion, så kunne de måske lave motion sammen med dig. Motion kan være mange ting, hvor man får bevæget kroppe. Det kan være at gå en tur med sin veninde, tage i svømmehal, sjippe, hoppe, danse, rulleskøjter, løbehjul, cykle el. gå i skole - det er ting, man også kan gøre sammen med sin familie der hjemme eller melde sig ind i en klub. 

Jeg ved ikke, hvordan I spiser i din familie, men det kunne måske være en god idé, at dine forældre sammen med dig fik hjælp til at kigge på jeres mad i en periode. Det kræver rigtig meget disciplin at overholde sund mad og ikke komme til at hoppe over i det usunde, men det er der heldigvis diætister, der kan hjælpe med.

I kunne måske aftale, at I prøver i en måned og leve sundt og sætte jer rigtig godt ind i, hvad det skal til, hvis man skal tabe sig. Jeg mener ikke en slankekur, men at ændre vaner og et  meget stort fokus på, hvad I spiser. Det kan være supersvært, og det skal man øve sig i. Det handler rigtig meget om at få nogle gode vaner, lave madplaner, indkøb og det skal dine forældre hjælpe dig med, uden det skal handle om motion.

Det er vigtigt, at du får talt med dine forældre om, hvordan du har det, og jeg ved godt, at det kan være svært at få taget hul på den snak. Kender du en voksen; en lærer, en i din familie eller en anden, som kan hjælpe med snakken. Dit brev beskriver godt, hvordan du har det, så det kan du bruge i snakken med dine forældre. Jeg håber, du holder fast i dit mod til at få hjælp - det fortjener du!

Hvis man skal i plejefamilie, så er det kommunen man skal snakke med. Det kan en lærer også hjælpe dig med, hvis du har det dårligt der hjemme. En sagsbehandler på kommunen skal man tale med og så kan kommunen vurderer, hvad der er bedst at gøre. Så måske er det en idé at få en snak med en lærer, om det som du synes er svært derhjemme først?

Det kan også være, at det hele er alt for meget lige nu, så kan du starte med at ringe eller smse til BørneTelefonen 116111, hvor vi sidder klar til at lytte og snakke med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat