Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Genopdragelse i hjemmelandet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Tusind tak for dit brev! Det er godt, du har skrevet herind med dine tanker, for jeg kan godt forstå du er bekymret. Det virker til, at du er udsat for social kontrol af dine forældre, der tydeligvis er bange og usikre, fordi du nu er i dine teenageår.

Du skal vide, at det ikke er dig, der er problemet! Du har ikke gjort noget forkert, og selvom det hele måske virker uoverskueligt lige nu, så vil jeg gerne hjælpe dig videre herfra – alt hvad jeg kan.

En del forældre har svært ved at tackle, når deres børn begynder at have et ungdomsliv med kærester, fritidsinteresser, sociale medier og måske også fester. Det er dog særligt udbredt hos forældre, med anden etnisk baggrund en dansk – og særligt overfor deres døtre, kan de blive meget kontrollerende. Det er ofte på grund af den kultur og den opdragelse de selv har fået tidligere, og det er måske også derfor, at det svært for dem at se, at det faktisk ikke er okay. Vi taler desværre med mange unge, der har den samme oplevelse som dig.

Jeg kan forstå, at det gik særligt galt forleden, da din kæreste og du blev opdaget. Her vil jeg gerne understrege overfor dig, at ingen må udøve vold mod andre! Heller ikke forældre mod deres egne børn. Du har ret til at blive beskyttet mod vold, og også psykisk vold, som det jo er, når de kalder dig grimme ord.

Når de slår og kalder dig navne, så er der tale om omsorgssvigt, som du kan overveje at fortælle kommunen om. Hvis du fortæller din kommune, hvad du oplever, har de pligt til at undersøge forholdene hjemme hos dig nærmere. Her synes jeg også, det er rigtig vigtigt, at du fortæller dem, hvor bange du er for at blive sendt på genopdragelsesrejse hos din faster. For jeg læser det, som om, det er det de har planlagt. Tænker du det samme? Det er en alvorlig sag, som jeg også synes, du bør overveje at snakke med Etnisk Ung om. Kender du dem? Hvis du følger linket her, kommer du ind på deres hjemmeside. Og helt specifikt kommer du ind på siden, der netop omhandler de her hjemsendelsesrejser. Jeg tror du vil have glæde af, at se nærmere på det og måske kontakte deres rådgivning?

Nu ved jeg ikke, om du har talt med din kæreste siden. Men han kan i princippet også vælge at anmelde din far for vold, eftersom at han slog ham. Tror du han har tænkt sig det? Uanset hvad, synes jeg dig og din kæreste lige bør få talt sammen ovenpå oplevelsen her, hvis I kan få mulighed for det? Det lyder som om, at I er glade for hinanden, og det ville være så trist, hvis det skulle ende pga. den episode.

Dit brev hertil fortæller mig, at du har mod og vilje til at ville ændre de uhensigtmæssige ting, der sker i dit liv lige nu. Du er allerede godt på vej. Jeg håber, at nogle af mine forslag kan få dig et skridt videre i den rigtige retning. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive ind til os på tlf. 116 111.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen,
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat