Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frustreret og ærgelig….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Nogle gange kan det føles som om livet giver os et rødt stoplys. Det kan betyde, at vi skal stoppe, men det kan også betyde, at vi måske har brug for ekstra tid. Tid til at kigge på kortet for at finde nye veje, der kan føre os til det sted vi gerne vil hen.

Når jeg læser dit brev er det tydeligt, at du har et stort ønske om at komme et år til udlandet.

Du skriver ikke så meget om hvad du har sagt til dine forældre og hvad de har sagt til dig. Jeg kan ikke lade være med at tænke på økonomi. Er det måske fordi dine forældre ikke har økonomi til at sende dig afsted eller er der noget andet de er bange eller bekymrede for?

Du skriver det er for sent for dig, at komme afsted nu. Jeg tror nu alligevel ikke det er for sent, at give din drøm en ekstra chance og se om den kan gå i opfyldelse. Jeg tror bare ikke, du skal gøre det alene.

Hvis du skal rejse over verdenshave er du nødt til, at få lov af og hjælp fra dine forældre. Jeg tror, du bliver nødt til at fortælle dem, hvor stor en drøm det her er. Og de er nødt til at fortælle dig, hvorfor de tøver med at give dig et svar. 

Når du står op for dig selv og fortæller, hvad det her betyder for dig, vil de kunne høre og mærke, at du mener det alvorligt. Hvis de ikke har råd til at sende dig afsted kan de måske hjælpe dig med at finde ud af, om der er andre måder du kan få støtte. Eller de kan hjælpe dig med en at skabe en ny drøm ud fra det, der måske kan lade sige gøre. Hvis de er bange for, at sende dig afsted kan I også få talt ud om det. Tal evt. også med en studievejleder. Måske er der også hjælp at hente her.  

Dit brev lyser af energi og power. Jeg håber du vil bruge noget af den energi til at lede efter nye veje på kortet. Veje der kan give dig grønt lys til fortsætte med at gå efter denne drøm eller forme en ny drøm.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat