Brev

Fraværende mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årige pige

Du beskriver tydeligt den svære situation, du står i med en fraværende mor, der arbejder meget. Mon du bor alene med din mor, eller har du en far og søskende? Hvis du har det, så kunne det være, at de har det lidt på samme måde og oplever det samme som dig?

Selvom det på ingen måder er okay, så er det desværre ikke ualmindeligt, at mange voksne arbejder meget og derfor kan virke fraværende. Vi lever i et samfund hvor karriere fylder meget og det kan gå ud over familielivet. Du skal derfor vide at flere unge, ligesom dig, lever med en eller begge fraværende forældre.

Mon du har talt med nogle af dine venner om, om de oplever det samme med deres forældre? Det kan sommetider være lidt en trøst, at man ikke er den eneste, der har det sådan. Men det ændrer desværre ikke på det.

Du skriver, at du har prøvet at tale med din mor, men hun lytter ikke. Jeg tænker, at du skriver rigtig godt, så en mulighed kunne være at skrive et brev til din mor.

Vær ærlig i dit brev og beskriv, at du savner hende og har brug for hende i dit liv. At du er glad for de ting, men at du simpelthen savner hende og at du har brug for, at hun virkelig lytter til dig. At hun vil bruge tid sammen med dig. Du er 16 år og inde i en sårbar og udmattende periode. Det er fuldt ud forståeligt, at du har brug for en nærværende mor, der også er der i hverdagene og ikke kun når I er ude at rejse.

Mon det ville være en idé, som kunne få din mor til at lytte og bruge tid sammen med dig, udover rejserne? Ellers kunne der måske være en anden voksen, som du kunne tale med og støtte dig i at få talt med din mor. Er der en voksen, som du kan få den snak med? Måske nogen i familien, din lærer eller en anden, du har det godt med?

Har du brug for at tale med en rådgiver fra BørneTelefonen, så er du altid velkommen til at ringe eller smse til os på 116111 – det kan også være på chat.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat