Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirret pige…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev.

Du skriver, at I altid har haft det svært i familien, og at I har levet med vold, siden I var små. Vold sætter dybe spor i en familie, og volden gør børnene i familien utrygge. Derfor er det forbudt ved lov at slå eller være psykisk voldsom overfor sine børn i Danmark. Hvis en voldsramt familie har brug for hjælp, er det kommunens socialforvaltning, der går ind og støtter og hjælper. Hvis man kontakter dem eller får hjælp af en voksen, fx en lærer på skolen, så skal kommunen hjælpe dig og din familie, så volden stopper i jeres hjem. Mon du har mod på det?

Nu er du 16 år og begynder at overveje, hvordan du kan slippe ud af volden og din fars kontrol over dig. Det er helt forståeligt, især da du har veninder, der ikke bliver kontrolleret så meget, som du bliver. Det kan være rigtig svært at vide, hvor meget social kontrol du skal finde dig i, Du skal overveje, hvad du tror, der vil ske, hvis du begynder at protestere, og du skal overveje, om du er klar til at leve med din fars reaktioner på dine protester. Men jeg vil sige til dig, at hvis du stadig bliver udsat for vold, er det helt klart noget, du ikke skal finde dig i. Alle børn og unge i Danmark har ret til at leve uden vold, og det har du også.Man kan også selv ringe til sin kommune og anonymt lave en underretning om vold i sin familie eller fortælle, at man har en bekymring om vold. At du kan gøre det anonymt, betyder at du ikke skal fortælle hvem du er, men fortælle hvor den (din) familie bor, som du underretter om eller er bekymret for. Når kommunen få en underretning, så har de pligt til at gøre noget, der hjælper familien med at stoppe volden, og de ting der ikke må eller bør foregå. 

Hvis du er udsat for vold, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116111 og snakke med en rådgiver om det. Så kan I sammen finde ud af, hvordan du bedst kan blive hjulpet. Det er muligt, at du kan få en bisidder, der kan hjælpe og støtte dig. Du kan læse mere her: 

 

Jeg synes, det lyder som en rigtig god idé at flytte sammen med din storesøster på 18 år, men dine forældre skal give dig tilladelse til det. Først når du er 18 år kan du selv bestemme det. Hvis og når du ikke har det godt derhjemme, er det en sagsbehandler fra kommunen du kan snakke med, om de muligheder du har for at flytte. Som skrevet før kan vi hjælpe dig, fx med en bisidder der støtter dig. En bisidder kan også være en du kender, fx din storesøster eller en anden, som kan støtte dig i at snakke med din sagsbehandler.

Det er flot, at du har forsøgt at snakke med dine forældre om dine tanker og ønsker, men desværre er dine forældre ikke parat til at lytte til dig. Jeg tænker på, om I kender en person, f.eks. én fra familien eller en god ven af familien, der kan hjælpe dig og dine forældre til at forstå hinanden bedre? Sommetider kan det hjælpe, når en tredje person kan være med til en svær samtale, og det kan gøre, at parterne bliver bedre til at lytte til hinanden og finde en løsning.

Der findes en hjemmeside www.etniskung.dk som jeg tror, du vil have glæde af. Her kan du læse om andre med lignende problemer, og du kan læse om, hvordan du kan få anonym rådgivning af folk, der er vant til at rådgive etniske unge som dig. Der er både en brevkasse og en telefonrådgivning, og begge dele kan du måske have glæde af.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat