Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forskelsbehandling

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Vi taler med børn og unge, som har det som dig. Og tit er det faktisk de ældre søskende som føler, at deres forældre bedre kan lide deres mindre søskende. Og måske skyldes det, at forældrene nogle gange kommer til at vise deres omsorg til de yngre børn lidt mere end til de ældre. 
 
Selvom de voksne gør forskel, så tror jeg dog ikke, at det handler om, at de elsker den ene mere end den anden. Jeg tror derfor også, at dine forældre elsker dig ligeså højt, som de elsker din søster. Kærlighed kan bare komme til udtryk på mange måder. 

Dine forældre tænker måske, at du som den ældste burde være mere ansvarlig og ikke har brug for så meget beskyttelse og omsorg som din lillesøster. Her tager de nok fejl - og det skal du nok på en eller anden måde have fortalt dem. 

Hvordan mon du bedst kunne fortælle dem det? Kunne du vise dem dette brev og mit svar eller sige det efter maden en aften? Fortælle dem, at det faktisk har fyldt så meget hos dig, at du har haft kontakt med Børnetelefonen?
 
Jeg kan høre, at du har en masse kærlighed til dine forældre, og jeg tænker også, at de har det til dig. Tiden er nok bare inde til, at I får fortalt hinanden om jeres kærlighed til hinanden. Du virker i hvert fald til at have brug for at blive forsikret i, at den stadigvæk er der, selvom du nu er blevet 14 år.

Samtidig lyder det til, at du og dine forældre også skal have en snak med din lillesøster. For hun skal stoppe med at lyve om dig. Din lillesøster ser sikkert op til dig – og elsker dig. Men som søskende har I selvfølgelig konflikter. Sådanne konflikter er almindelige i alle familier – men det er ikke ok, at lyve om hinanden. Og jeg kan godt forstå, at du bliver vred på både hende og dine forældre. 

Du fortæller, at der er flere der har lagt mærke til, at I bliver behandlet forskelligt. Kunne du måske få hjælp fra en til snakken med dine forældre? 

Jeg håber, at du får en god snak med dine forældre og bliver tryg ved, at de stadigvæk elsker dig.

De varmeste hilsner 

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat