Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

FORELSKET I FÆTTER?

Hej brevkasse.

Jeg er en pige på 16 år, som har lidt af et dilemma.

Jeg har en fætter der er et halvt år yngre end mig. Vi har altid været meget tætte og fortalt hinanden vores hemmeligheder. Han er der altid for mig og har altid været en af mine bedste venner.

Her for et halvt år siden blev mine forældre skilt, hvilket gjorde at vi blev endnu tættere end vi var i forvejen. Han hjalp mig helt vildt meget. Jeg havde nemlig også lige slået op med min kæreste der.

Han er min bedste ven i hele verden og jeg vil aldrig leve uden at han er ved min side. Jeg elsker ham overalt på jorden og jeg ved at det er gengældt. Men jeg tror han mener mere med det.

Vi har altid været meget kærlige overfor hinanden, men nu hvor at vi har den alder vi har, er det begyndt at blive mere seksuelt. Vi fletter fingre, hvis vi går i byen, krammere hele tiden og putter hver gang at vi kan komme til det. Vi har en intern joke med at sende billeder uden så meget tøj på, men det er ikke ment seksuelt.

Jeg skulle sove ved ham for nogle dage siden efter en koncert hvor vi havde fået lidt at drikke. Han blev ved med at kysse mig (Ikke på munden), Kramme mig og rage lidt. Vi puttede hele natten, og jeg vågnede et par gange af at han ragede på mig. Han gav mig lidt finger og vi havde en virkelig hed nat.

På en eller anden måde synes jeg at det er forkert det vi har gang i, mest fordi at vi er i familie. (Jeg ved godt at det er lovligt at gøre det som fætter/kusine)

Jeg har ikke noget imod de ting han gør ved mig, og stopper ham ikke i det.

Jeg synes det er mærkeligt at tænke på det og jeg ved ikke helt hvad jeg stille op.

Skal jeg snakke med ham om det?

Eller skal vi bare lade det ligge?

(Det skal lige siges at det aldrig er sket før at vi blev seksuelle)

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige,

Tak, for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er et stort dilemma for dig, hvor er det godt, du har skrevet til os.

Først og fremmest tænker jeg, at det er dejligt, at du har en så tæt relation med én. Du skriver, at han er din bedste ven i hele verden, og at du elsker ham, og at det er gengældt.

Uanset, om man som I, også er i familie eller ej, kan de der grænser mellem venskab og forelskelse, nogle gange være svære at mærke. Og nogle gange kan det også blive lidt flydende, om man egentlig er venner eller mere end det.

Grænsen mellem forelskelse og et godt venskab, kan godt være svær at finde. Det kan til gengæld også blive problematisk, hvis man ikke får talt om det og finder ud af, hvilke følelser, der er hvad. Og når I nu også er fætter og kusine, synes jeg det er endnu mere vigtigt at få talt om.

Præcis som du selv skriver vil jeg foreslå dig, at tale med ham om det. Så kan du finde ud af, hvad han tænker og måske bliver du også klogere på, hvad du føler. Så kan I sammen finde ud af, hvordan jeres forhold skal fortsætte.

Det kan nogen gange ødelægge gode venskaber, hvis man bliver kærester og så senere slår op. Det er ikke altid, at det sker, men det kan være godt at få talt om den risiko. Tør I at risikere jeres venskab, og hvad kan det komme til at betyde i forhold til familien? Det kan kun du og din fætter svare på, og det er op til jer at beslutte, hvad I vil.

Hvis I finder ud af, at I er forelsket og, at det er den vej jeres forhold skal gå, vil jeg foreslå, at I taler med jeres familier om det. Det kan måske blive lidt svært for dem at forstå og acceptere, men jeg håber, at I får forståelse for jeres kærlighed.

Du er altid meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du vil have yderligere råd og vejledning, eller bare gerne vil tale din situation igennem.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat